Jurriën Timber in fraai gezelschap talenten: 'Een van de snelst groeiende verdedigers'

Reacties

Jurriën Timber maakt deel uit van een lijst die het Amerikaanse ESPN heeft samengesteld met toptalenten die weleens hun grote mondiale doorbraak kunnen beleven in 2022.

Jurriën Timber in fraai gezelschap talenten: 'Een van de snelst groeiende verdedigers'
© Pro Shots

De twintigjarige Ajacied debuteerde in 2019/20 vlak voor de coronastop in de Eredivisie en groeide afgelopen seizoen uit tot een vaste waarde. Deze jaargang is Timber centraal achterin niet meer weg te denken bij de landskampioen.

'Hij is duidelijk een van de verdedigers in het Europese voetbal die zich het snelst aan het verbeteren is', zo is ESPN zeer lovend. 'Timber kan terugkijken op een fantastische zes maanden. Hij is een sleutelspeler in een defensie die in competitieverband nog maar vier doelpunten heeft moeten toestaan. Samen met Lisandro Martínez vormt hij een efficiënt verdedigingsduo, waardoor de goed gewaardeerde Perr Schuurs op de bank moet plaatsnemen.'

Verder wordt Timber geprezen om zijn snelle wijze van handelen, zijn 'excellente concentratie' en zijn verdedigende ingrepen. 'Hij is ook sterk aan de bal en door zijn wendbaarheid kan hij vaak doorstomen richting het middenveld.'

Op de lijst van ESPN staan verder Adam Hlozek (Sparta Praag, aanvaller), Gabriel Martinelli (Arsenal, aanvaller), Odilon Kossounou (Bayer Leverkusen, verdediger), Tino Livramento (Southampton, verdediger), Tyler Morton (Liverpool, middenvelder), Jesper Lindstrøm (Eintracht Frankfurt, middenvelder), Kamaldeen Sulemana (Stade Rennais, vleugelaanvaller), Yuri Alberto (Internacional, aanvaller) en Gabriel Veron (Palmeiras, aanvaller).

Lees meer over toptalenten die in 2021 zijn opgevallen:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.