Jürgen Klopp wordt in de kleedkamer geliefd en gevreesd als een vader

Reacties

Sadio Mané prijst zich gelukkig met de aanwezigheid van Jürgen Klopp bij Liverpool. Zijn manager arriveerde in oktober 2015 op Anfield en haalde in de daaropvolgende zomer Mané binnen. Hoogtepunt van de samenwerking tot nu toe was de verovering van de Champions League, vorig seizoen.

Jürgen Klopp wordt in de kleedkamer geliefd en gevreesd als een vader
© Pro Shots

Dagelijks werken met Klopp is voor Mané allesbehalve een belasting gebleken. 'Volgens mij is zijn geheim dat hij de vader van het elftal is', zegt de aanvaller in een interview met France Football. 'We houden allemaal van hem als van een vader. En tegelijkertijd vrezen we hem op dezelfde manier.'

'Hij neemt een grote plek in in mijn leven, en niet alleen sportief gezien. We hadden vanaf het eerste moment een klik. Als mens is hij fantastisch. Ik vertrouw hem blindelings en ik denk dat het grootste deel van de kleedkamer dat ook doet', denkt Mané.

'Hij weet altijd welke afstand hij moet bewaren en wanneer hij moet ingrijpen. Soms betreedt hij je privéterrein, als hij ziet dat dat nodig is. Hij woont niet zo ver bij me vandaan, dus ik moet wel oppassen met wat ik doe', knipoogt de Senegalees.

Mané scoorde in de groepsfase eenmaal en maakte er in de knock-outfase nog eens drie. Begin mei incasseerde hij met Liverpool een forse nederlaag tegen Barcelona (3-0), maar die werd rechtgezet dankzij een miraculeuze 4-0 overwinning in eigen huis. Klopp stond aan de basis van die comeback met de juiste peptalk, zegt Mané.

'Soms verrast hij ons ineens, zoals in aanloop naar de tweede wedstrijd tegen Barcelona in de Champions League. Hij zei: "Jongens, ik heb goed nieuws voor jullie. Barcelona is een team dat graag voetbalt. Wij houden van dat soort teams. Je zult het zien, wij gaan die finale bereiken." Dat was de best denkbare manier om de druk eraf te halen.'

Spanningsveld met Salah
Enkele weken later mocht Mané met Liverpool de Champions League de lucht insteken. In de finale tegen Tottenham Hotspur zette Mohamed Salah zijn team al vroeg op het goede spoor met een rake strafschop. De Egyptenaar is al jaren één van de hoofdrolspelers bij Liverpool, zoals Mané ook een belangrijke rol inneemt.

De twee hebben het niet altijd makkelijk samen. Zo deed zich in september van dit jaar nog een relletje voor, toen Salah in de wedstrijd tegen Burnley onvoldoende oog had voor zijn collega-aanvaller. Mané ontkent niet dat het af en toe botst, maar maakt er geen probleem van.

'Salah is een ongelooflijke doelpuntenmaker en een buitengewone speler die tot alles in staat is. Het klopt dat we het wel eens met elkaar oneens zijn, maar het blijft een voorrecht om naast hem te spelen. Ik heb het gevoel dat we dezelfde voetbaltaal spreken', zegt hij.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Meer Premier League
Meer over Premier League
Meer S. Mané
Meer over S. Mané
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.