Voor Wout Weghorst was het zaterdag een bijzondere dag. Een ultieme bekroning van zijn Wolfsburg-jubileum bleef uit ondanks zijn 'grote' voeten.

VfL Wolfsburg
2 - 2
RB Leipzig
RB Leipzig

Zijn honderdste duel voor VfL Wolfsburg was 22 minuten oud toen Weghorst met een fraaie kopbal het jubileum opluisterde met een doelpunt. Voor de Oranje-international was het alweer zijn elfde treffer van het huidige Bundesliga-seizoen. Met die productie na zestien duels evenaarde hij in de Wolfsburg-historie recordhouder Grafite. De Braziliaan deed het in het kampioensjaar 2008/09, dat hij eindigde met 28 goals.

Weghorst was dicht bij een tweede treffer tegen RB Leipzig. 'Ik heb grote voeten, maar ze waren op het einde helaas toch iets te kort', zei de spits na het 2-2 gelijkspel in de Volkswagen Arena. Hij kon leven met het resultaat. 'Ons begin was niet goed, maar daarna was het voor rust erg goed van ons. Ze hadden veel problemen met het vroeg druk zetten van ons en wij kregen ook grote kansen. Na rust was het moeilijker, maar Leipzig is ook een sterke tegenstander.'

Een toptransfer blijft zijn doel, maar voorlopig verwacht Weghorst zijn productie voor Wolfsburg verder op te voeren. 'Ik zie mijn toekomst hier', reageerde hij op de interesse uit de Premier League. 'Mijn focus ligt bij Wolfsburg en op het maken van doelpunten.'