Jubelende De Jong blijft nuchter: 'We zijn geen Barça of Real, gewoon Cambuur'

Reacties

Henk de Jong leeft met spanning toe naar de huldiging van Keuken Kampioen Divisie-kampioen SC Cambuur deze zaterdag. Zijn ploeg speelde vrijdagavond gelijk tegen nummer twee De Graafschap.

Jubelende De Jong blijft nuchter: 'We zijn geen Barça of Real, gewoon Cambuur'
© Pro Shots

Cambuur speelde dit seizoen weleens spetterender dan vrijdagavond. Logisch, volgens De Jong. Tegen De Graafschap is het voor niemand makkelijk. De coach legde bij ESPN uit waarom: 'Er staat een verdedigend zeer sterk team en dan gaat het om één of twee kansen. Als je tegen zo'n systeem speelt, dan is er meestal niets aan. En dat bedoel ik niet raar. Dat is juist een compliment voor de tegenpartij. Maar dan gaat het dus om 1-0 of 2-1, of als je heel snel scoort wordt het misschien een keer 3-1.'

De Jong ziet zelfs de grootste ploegen van Europa vaak worstelen tegen formaties met vijf verdedigers. 'Als je nou naar Barcelona kijkt en die spelen tegen een 5-3-2, dan hebben ze het ook lastig. Cambuur heeft het dan ook lastig. Wij zijn geen Barcelona of Real Madrid, maar gewoon Cambuur, normale mensen. Tegen 5-3-2 is het altijd lastig, behalve als je Ajax bent', aldus de coach, die zich vrijdagavond wel enigszins zorgen maakte over de festiviteiten. Hij hoopte dat supporters snel naar huis zouden gaan en dat het rustig zou blijven rond het stadion, in de aanloop naar de echte huldiging.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Helikopter
Cambuur wordt deze zaterdag gehuldigd en een helikoptervlucht is daar een onderdeel van. De Jong: 'Ik ben wel wat zenuwachtig als ik er aan denk. Ik heb nog nooit in een helikopter gezeten, maar het zal wel uniek zijn. Hoe hoog zou het zijn, tweehonderd of driehonderd meter?' De trainer hoeft in ieder geval niet te verwachten dat hij zijn topscorer Robert Mühren hoog boven de grond treft. 'Ja, deze jongen gaat niet de lucht in. Ze zetten maar een pop neer voor mij. Ik ga wel kijken hoe die helikopter vliegt', zei de nuchtere aanvaller.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.