Juanfran looft Ajax-target Antony: 'Weet zeker dat hij gaat slagen in Europa'

Reacties

De transfer is nog niet afgerond, maar alles wijst erop dat Ajax het Braziliaanse toptalent Antony na dit seizoen zal gaan overnemen van São Paulo. De ervaren Spanjaard Juanfran is benieuwd wat zijn jonge ploeggenoot allemaal kan laten zien op de Europese velden.

Juanfran looft Ajax-target Antony: 'Weet zeker dat hij gaat slagen in Europa'
© Pro Shots

Ajax hoopte Antony al in de afgelopen transferperiode naar Nederland te kunnen halen. Dat lukte niet, maar de aanvaller blijft hét transfertarget voor de ambitieuze Amsterdammers. De 35-jarige Juanfran, die jarenlang voor Atlético Madrid uitkwam en sinds afgelopen zomer voor São Paulo speelt, gaat ervan uit dat zijn samenwerking met Antony binnenkort ophoudt.

'Ik heb veel liefde en respect voor hem', zegt de vleugelverdediger tegenover ESPN over Antony. 'Hij is als een kleine broer voor mij en ik probeer hem altijd te helpen. Dat zal ik ook blijven doen, om er zeker van te zijn dat alles goed zal blijven gaan met hem.'

'Antony heeft de kwaliteiten om het te maken als topvoetballer, maar zal hard moeten blijven werken om steeds sterker en meer stabiel te worden', vervolgt Juanfran. 'Ik weet zeker dat hij gaat slagen in Europa.'

Ajax zal zijn transferrecord moeten breken om de komst van de negentienjarige Antony mogelijk te maken. Er wordt gesproken over een transfersom van minstens twintig miljoen euro, die door bonussen nog behoorlijk kan oplopen. Ajax haalde eerder al David Neres weg bij São Paulo.

'Niet moeilijk om te zien waarom Ajax diep in de buidel wil tasten voor Antony'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.