Josh Sargent: de gedroomde opvolger van Claudio Pizarro bij Werder Bremen

Reacties

Het was dit seizoen voor veel Werder Bremen-fans een veelgehoorde vraag: wanneer zien we Josh Sargent in actie? Het achttienjarige aanvalstalent gaf vorige week tegen Fortuna Düsseldorf het overtuigende antwoord door bij zijn debuut met zijn eerste balcontact te scoren. Zaterdag gaat Sargent met Werder op bezoek bij Borussia Dortmund (aftrap 15.30 uur).

Josh Sargent: de gedroomde opvolger van Claudio Pizarro bij Werder Bremen

De Bundesliga is in trek bij talenten uit de Verenigde Staten. De bekendste voorbeelden zijn Christian Pulisic van Dortmund en Weston McKennie van Schalke 04. RB Leipzig verzekerde zich onlangs van de diensten van New York Red Bulls-middenvelder Tyler Adams. Zij volgden het voorbeeld van onder anderen John Brooks, Fabian Johnson en Bobby Wood, die eerder met succes in Duitsland kwamen spelen.

Werder sloeg in september 2017 zijn slag met de komst van Sargent, die daarvoor bij talententeams in St. Louis en Florida speelde. Dat hij talent had, zag niet alleen Werder. De spits trainde in oktober 2016 een week mee bij PSV en begin 2017 bij Schalke 04, maar uiteindelijk werd Werder zijn nieuwe club. Hoewel de jonge aanvaller vanaf het begin van het jaar meetrainde het Onder-23-team was hij volgens FIFA-regels pas vanaf de zomer speelgerechtigd.

Rustig brengen, dat is het credo van Werder-trainer Florian Kohfeldt. Gezien de stormachtige ontwikkeling van Pulisic en McKennie konden de fans van de club niet wachten om Sargent aan het werk te zien, maar hij begon in de luwte bij het beloftenteam in de Regionalliga Nord. Twaalf wedstrijden, zeven goals en twee assists later haalde Kohfeldt het talent voor het eerst bij zijn selectie. Ondertussen had Sargent er ook al zes interlands en twee goals voor de VS op zitten. Tegen Fortuna Düsseldorf viel hij vorige week met nog een kwartier te gaan in. Twee minuten later zette Davy Klaassen voor, kreeg Martin Harnik de bal niet goed tegen zijn hoofd en kopte Sargent alsnog raak. Zijn eerste balcontact leverde direct een doelpunt op.

Bekijk hier het doelpunt van Sargent in de samenvatting van Werder Bremen - Fortuna Düsseldorf.

Sargent lijkt de toekomstige topspits van Werder te zijn, terwijl ook de veertigjarige Claudio Pizarro nog bij de club speelt. Zijn opvolger lijkt met Sargent al binnen, maar Kohfeldt wil de druk niet onnodig verhogen. 'We moeten voorzichtig zijn met onze verwachtingen van hem', citeert Bundesliga.com. 'Als hij komende zomer vijf of zes wedstrijden heeft meegedaan, heeft hij een goed seizoen gehad. Het is wel realistisch dat hij de rol van Pizarro op termijn overneemt. We willen onze eigen topspitsen ontwikkelen. Als Josh er komende zomer klaar voor is, hebben we het goed gedaan.'

Volgens Kohfeldt heeft Sargent een belangrijke eigenschap die Pizarro ook bezit. 'Het maakt Josh niet uit of hij in het Weserstadion of op het achterafveld van de Onder-23 speelt. Hij zou niet onder de indruk raken van de tachtigduizend fans die bij Borussia Dortmund op de tribune zitten. Hij kan dat uitzetten, dat kan Pizarro ook. Dat kan het verschil maken tussen een goede en een uitstekende speler.'

Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
2 - 1
Werder Bremen
Werder Bremen
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.