Jørgensen wil zich weer bewijzen in het shirt van Feyenoord

Reacties

Met Nicolai Jørgensen keerde de laatste WK-ganger terug bij Feyenoord. Hij speelde met Denemarken drie WK-wedstrijden, maar werd in de achtste finale door finalist Kroatië uitgeschakeld na penalty's. Jørgensen blikt kritisch terug op zijn vorige seizoen en wil zich bewijzen in het shirt van de Rotterdammers.

Jørgensen wil zich weer bewijzen in het shirt van Feyenoord

Het eerste seizoen van Jørgensen bij Feyenoord verliep als een sprookje. De spits maakte 21 doelpunten, kroonde zich tot topscorer van de Eredivisie en werd landskampioen. Enkele maanden na het kampioensfeest verliep het allemaal wat stroever bij Jørgensen. 'Vorig seizoen gingen mijn prestaties te vaak op en neer', bekent hij voor de camera van Feyenoord TV.

Ondanks het mindere seizoen kwam Newcastle United in de winterstop toch met een bod van zeventien miljoen euro. Feyenoord sloeg dit af met het oog op de sportieve prestaties. De Rotterdammers werden vorig seizoen vierde in de competitie en pakten de bekerwinst door AZ in de finale met 3-0 te verslaan. Jørgensen was in de eindstrijd goed voor de openingsgoal.

Komend seizoen hoopt Jørgensen wel in alle wedstrijden te schitteren. 'Ik heb genoeg te bewijzen. Ik wil snel aan iedereen laten zien dat ik terug ben. Ik heb het voetbal gemist en mijn motivatie is hoog.' De Deen staat nog tot medio 2021 onder contract. Met Robin van Persie en Dylan Vente heeft Feyenoord nog twee spitsen bij de selectie zitten.

Maandag werd bekend welke clubs Feyenoord mogelijk treft in de derde voorronde van de Europa League. De club stuit op Górnik Zabrze (Polen) of AS Trencín (Slowakije). Volgende week zaterdag speelt Feyenoord de eerste officiële wedstrijd van het seizoen, tegen PSV in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Op 9 augustus staat het eerste Europese duel op het programma, drie dagen later volgt de eerste wedstrijd in de Eredivisie, uit tegen promovendus De Graafschap.

In de VI ging technisch directeur Martin van Geel in op onder andere de afgeketste transfer van Jørgensen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.