Jørgensen verruilt Feyenoord voor Kasimpasa

Reacties

Nicolai Jørgensen gaat Feyenoord na vijf jaar verlaten. De dertigjarige spits vertrekt naar het Turkse Kasimpasa.

Jørgensen verruilt Feyenoord voor Kasimpasa
© Pro Shots

De afgelopen weken werd al duidelijk dat Jørgensen zou vertrekken bij Feyenoord. Bij de eerste training van de Rotterdammers ontbrak de Deen in de selectie. 'Ik heb Nicolai onlangs gevraagd hoe hij naar zijn toekomst keek en toen zei hij dat hij graag een nieuwe stap wil maken. Daarop heb ik besloten dat hij tot die tijd apart van de groep traint', legde trainer Arne Slot vorige maand uit.

Die transfer is nu dus gekomen. Als de laatste formaliteiten worden afgehandeld, verruilt Jørgensen Feyenoord voor Kasimpasa, de nummer veertien van het voorbije seizoen in de Turkse Süper Lig. Hij kan daar een driejarige verbintenis ondertekenen.

Zo komt er snel een einde aan een vijfjarig dienstverband van Jørgensen in De Kuip. Na zijn overstap in 2016 van FC Kopenhagen beleefde de Deen een indrukwekkend eerste jaar: als topscorer en assistkoning van de Eredivisie speelde hij een hoofdrol in behalen van de eerste landstitel in achttien jaar. In de jaren daarna won Jørgensen met Feyenoord ook de KNVB-beker en de Johan Cruijff Schaal.

Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.