Jørgensen verdringt WK-pijn en heeft flink aandeel in promotie Denemarken

Denemarken heeft zich verzekerd van promotie naar League A in de Nations League. De overwinning in Wales, mede dankzij een goal van Nicolai Jørgensen, betekent dat de Denen niet meer te achterhalen zijn door de concurrentie.

Wales
Wales
1 - 2
Denemarken
Denemarken

In de eerste vier interlands van Denemarken na het WK ontbrak Jørgensen vanwege blessureleed en vorige maand, tegen Ierland en Oostenrijk, kreeg Kasper Dolberg de kans in de punt van de aanval. De Ajacied liet in deze duels echter niet veel zien en moest vrijdagavond weer plaatsmaken voor Jørgensen. De Feyenoorder beschaamde het vertrouwen van bondscoach Age Hareide niet.

Ruim drie minuten voor rust maakte Jørgensen op fraaie wijze het openingsdoelpunt. Denemarken kwam er met een counter razendsnel uit en Yussuf Poulsen tikte de bal vanaf rechts in één keer door naar de wegsprintende Jørgensen. De spits kwam zo oog in oog te staan met Wayne Hennessey en schoof de bal onder het lichaam van de Welshe keeper door.

Voor Jørgensen betekende dit een prachtig moment, na zijn gemiste penalty in de verloren strafschoppenreeks tegen Kroatië op het WK in Rusland. Wales moest in de achtervolging en was, met de steun van het luid zingende publiek, steeds op zoek naar openingen. Denemarken gaf echter geen krimp en Jørgensen, die twintig minuten voor tijd werd vervangen door Dolberg, zag Martin Braithwaite kort voor tijd met een knappe volley voor de 0-2 zorgen.

Uit het niets deed Wales direct na deze goal wat terug en Gareth Bale zorgde met zijn aansluitingstreffer voor een spannende slotfase. Denemarken gaf de verdiende zege echter niet uit handen en is na drie gespeelde duels reeds zeker van de groepswinst in poule 4 van League B. De ploeg van Hareide speelt aankomende maandag nog tegen Ierland, dat met één punt uit drie wedstrijden onderaan staat en reeds is gedegradeerd naar League C.

Gibraltar
Gibraltar
2 - 6
Armenië
Armenië

Na de stuntzeges van afgelopen maand zat het Victoria Stadium in Gibraltar afgeladen vol voor het tweede treffen met Armenië. Een nieuwe zege zat er echter niet in voor Gibraltar, dat pas sinds 13 mei 2016 lid is van de FIFA, maar de toeschouwers zagen in ieder geval een doelpuntrijke wedstrijd. Yura Movsisyan was de grote man bij Armenië: de ervaren aanvaller van het Amerikaanse Chicago Fire scoorde liefst viermaal.

Door de nederlaag moet Gibraltar de groepswinst in poule 4 van League D vergeten. Met nog één wedstrijd te gaan gaat het tussen Macedonië (twaalf punten) en Armenië (negen). Macedonië neemt het aankomende maandag in eigen huis op tegen Gibraltar en Armenië moet op bezoek bij Liechtenstein.