Jørgensen twee duels geschorst, boete voor Clasie

Reacties

Feyenoord heeft een schikkingsvoorstel van drie wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk, geaccepteerd voor Nicolai Jørgensen na zijn rode kaart tegen Heracles Almelo. Jordy Clasie heeft van Feyenoord een boete gekregen.

Jørgensen twee duels geschorst, boete voor Clasie

Jørgensen raakte zaterdagavond in het thuisduel met Heracles Almelo gefrustreerd na een aanvaring met Heracles-aanvoerder Tim Breukers. De Deense spits was van mening dat de Heraclied een elleboogstoot probeerde uit te delen en nam wraak door na te trappen. Nadat arbiter Jochem Kamphuis de beelden had geraadpleegd besloot hij Jørgensen een rode kaart te geven. Door die rode kaart moet hij de thuiswedstrijd tegen AZ en de uitwedstrijd tegen NAC Breda vanaf de zijkant toekijken. De Rotterdamse club én de aanvaller zelf hebben te kennen gegeven niet in beroep te gaan.

Clasie
Feyenoord heeft de spits ook nog een boete opgelegd. Datzelfde geldt voor Clasie. De middenvelder van Feyenoord werd door coach Giovanni van Bronckhorst naar de kant gehaald en gaf duidelijk aan daar niet van gediend te zijn. Van Bronckhorst kondigde na de met 2-1 gewonnen wedstrijd al aan met maatregelen te komen. 'Hij is natuurlijk een emotionele jongen en iedereen verwerkt dat op zijn eigen manier. Hij is nu weer een stuk rustiger, maar baalt enorm van het moment. En het is natuurlijk ook ongepast, het gedrag wat hij vertoont.'

Clasie gaf na de wedstrijd al aan een eventuele straf van de club te accepteren en bood zijn excuses aan voor zijn gedrag nadat hij door Robin van Persie werd afgelost. De hoogte van de boetes is niet bekend.

'Clasie en Jørgensen toonden gebrek aan discipline bij Feyenoord'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.