Jørgensen staat eindelijk op en leidt Feyenoord langs Heerenveen

Feyenoord is 2020 begonnen met een prima zege. In een enerverende wedstrijd waren de Rotterdammers te sterk voor SC Heerenveen.

Feyenoord
Feyenoord
3 - 1
sc Heerenveen

Bij de thuisploeg was Justin Bijlow de vervanger van Kenneth Vermeer, die afgelopen week vertrok naar Los Angeles FC. Heerenveen begon zoals aangekondigd met Jordy Bruijn als valse spits, omdat Jens Odgaard geblesseerd is een aanwinst Runar Espejord nog niet fit genoeg was om te starten.

Heerenveen-trainer Johnny Jansen sprak vooraf de verwachting uit dat Feyenoord in het eerste kwartier vol gas zou geven, maar het waren de Friezen die het initiatief namen in de openingsfase en via Mitchell van Bergen de eerste mogelijkheid kregen. Toch was het Feyenoord dat de score opende. Lutsharel Geertruida hield de bal knap binnen, waarna Steven Berghuis hem voor gaf op Luis Sinisterra. Die nam de bal aan en werkte hem met een halve omhaal knap binnen: 1-0.

Jørgensen
Enkele minuten later zorgde Chidera Ejuke voor gevaar; hij kwam goed naar binnen en zocht de verre hoek, maar zijn schot ging een half metertje naast. De Nigeriaan was kort daarna op een knullige manier betrokken bij de 2-0 van Feyenoord. Hij dook na een voorzet van Tyrell Malacia onder de bal door, waardoor Jens Toornstra ineens helemaal vrije stond in het strafschopgebied. Hij bediende Nicolai Jørgensen, die uit de draai raak schoot.

Voor de Deen was het een verlossende treffer: hij worstelt het hele seizoen al met zijn vorm en scoorde in november voor het laatst. De opluchting was dan ook van zijn gezicht af te lezen, maar het werd nog mooier voor de 29-jarige spits. In de 26ste minuut knikte hij een hoekschop van Orku Kökcü binnen: 3-0. Daarmee evenaarde hij in één wedstrijd al zijn volledige productie van voor de winterstop.

Voor Heerenveen was het een pijnlijke tussenstand. De Friezen waren qua veldspel niet minder, maar kregen een lesje effectiviteit. In minuut 31 deed Joey Veerman nog wel iets terug, hij scoorde via de binnenkant van de paal na geklungel in de Rotterdamse defensie: 3-1. Toornstra was even later ook nog dicht bij een doelpunt, maar stuitte op de verkeerde kant van het aluminium.

In de tweede helft bleven beide ploegen kansen creëren, zo redde Warner Hahn prima op een inzet van Sam Larsson, terwijl Hicham Faik bijna een schitterend doelpunt maakte. Zijn stijlvolle stift werd ternauwernood naast getikt door Bijlow. Aan de hand van de goed ingevallen Larsson speelde Feyenoord een sterk laatste half uur, waarin het naliet de score verder uit te breiden. Dat was grotendeels aan Hahn te danken, de doelman had tegen zijn oude club een aantal knappe reddingen in huis.

Ongeslagen
Feyenoord bleef zo ook in de achtste Eredivisie-wedstrijd onder Dick Advocaat ongeslagen en staat nu op twintig punten uit acht duels onder de interim-generaal. Feyenoord staat nu vierde al kan Willem II bij een zege op AZ weer langszij komen. Heerenveen blijft steken op de achtste plaats.