Jørgensen meteen weer trefzeker bij rentree voor Feyenoord

Nicolai Jørgensen heeft donderdag zijn rentree voor Feyenoord gemaakt. De Deense spits deed een helft mee in een besloten oefenduel met NEC en scoorde meteen weer voor de Rotterdammers, die met 4-1 wonnen. De andere doelpunten kwamen van Steven Berghuis, Luis Sinisterra en Joël Zwarts.

Jørgensen kwam sinds zijn WK-optreden met Denemarken nog niet in actie voor Feyenoord door een voetblessure. De 27-jarige aanvaller hervatte onlangs de groepstraining en lijkt nu klaar om na de interlandperiode ook zijn eerste minuten in de Eredivisie te maken. AZ is op zondag 16 september in Alkmaar de eerste tegenstander.

Zonder zijn Deense aanvalsleider kende Feyenoord een valse start in de competitie (2-0 verlies bij De Graafschap). In Europa werd de ploeg van Giovanni van Bronckhorst bovendien uitgeschakeld door AS Trencín. Sindsdien won de bekerhouder echter al zijn drie competitieduels, met de huidige derde plek als resultaat.