Jørgensen baalt van Veltman: 'Deed alsof zijn enkel gebroken was'

Nicolai Jørgensen beleefde een frustrerende middag met Feyenoord in Amsterdam. De bezoekers kwamen er niet aan te pas in de Arena en gingen in de Klassieker met 2-0 onderuit. Jørgensen moest de strijd na 58 minuten staken met een rode kaart.

De Deen pakte in de eerste helft al geel voor het afbreken van een counter van Ajax en gleed een klein kwartier na rust in op de enkels van Joël Veltman. Scheidsrechter Björn Kuipers gaf de Feyenoord-spits na even twijfelen zijn tweede geel. 'Een domme actie', blikte Jørgensen schuldbewust terug bij FOX Sports.

'Ik geef Kuipers de kans om geel te geven, maar ik vond het wel een beetje soft. Het was niet mijn bedoeling om hem te raken, maar hij deed vervolgens alsof zijn enkel gebroken was. Kuipers was aan het twijfelen, maar het was mijn eigen fout', aldus de spits.

Feyenoord kwam er in de eerste helft aanvallend nauwelijks aan te pas, maar stond verdedigend wel goed. Steven Berghuis kreeg kort voor rust wel nog een enorme kans op de 0-1, maar de rechtsbuiten stuitte op André Onana. 'Ons plan was goed. We zaten de eerste helft goed in de wedstrijd en hadden moeten scoren, dat is ook pech. De tweede helft vielen we een beetje uit elkaar. Toen ik rood kreeg, was de wedstrijd over.'

Die rode kaart rekent Jørgensen ook Veltman aan. 'Ik denk niet dat het een kaart is, maar hij overdreef en de scheids trapte erin. Ik moet het mezelf aantrekken, het was een domme actie. Het was een frustrerende wedstrijd.'

Het verschil met koploper PSV kan door de nederlaag in Amsterdam zondagmiddag oplopen naar zeventien punten. Jørgensen heeft prolongatie van de landstitel dan ook uit zijn hoofd gezet. 'De titel wordt heel lastig. We hebben nu één groot doel: de beker. Daar gaan we alles op zetten en we blijven natuurlijk vechten in de competitie.'