Jonker zwaait na drie seizoenen af bij Telstar en mikt op 'iets hogers'

Reacties

Andries Jonker slaat na drie seizoenen de deur achter zich dicht in Velsen-Zuid. De oefenmeester liet vrijdagavond weten dat hij vertrekt bij Telstar. Dat deed hij nadat hij het seizoen afsloot met een nederlaag bij Roda JC.

Jonker zwaait na drie seizoenen af bij Telstar en mikt op 'iets hogers'
Roda JC Kerkrade
Roda JC Kerkrade
4 - 3
Telstar
Telstar

In zijn laatste seizoen als trainer van Telstar eindigde Jonker als voorlaatste op de ranglijst. Dit na een dramatische reeks van acht competitienederlagen op rij. Het bleek een bitter einde van een constructieve samenwerking.

Aanvankelijk ging het Jonker bij Telstar voor de wind. Na zijn verrassende aanstelling eindigde de club als tiende in het linkerrijtje. In het tweede seizoen ging het iets minder, maar was de dertiende plaats ook niet iets om ontevreden over te zijn. Gezien de beperkte middelen haalde Jonker normale resultaten.

Dit seizoen zakte het echter als een pudding in elkaar. Aanvankelijk leek de club nog te mogen dromen van play-offs, maar in maart stortte het volledig in. Na de dramatische reeks betekende dat een teleurstellende negentiende plaats in de eindklassering.

Hoogtepunt onder het bewind van Jonker was de entree van Louis van Gaal. In september stond de bondscoach dankzij inspanningen van zijn oude assistent éénmalig aan het roer bij Telstar. Als ambassadeur van Stichting Spieren voor Spieren was het een actie om de recettes naar het goede doel te laten doorvloeien. Met Van Gaal aan de lijn versloeg Telstar prompt toenmalige koploper Jong AZ.

Jonker stond voor zijn dienstverband bij Telstar onder contract bij onder andere Barcelona, Bayern München, Arsenal en Wolfsburg. Nu gaat hij op zoek naar een nieuwe uitdaging, zei Jonker voor de camera's van ESPN. De oefenmeester mikt op een hoger niveau.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.