Jonker roept Martens niet op bij start oefencampagne richting WK

Reacties

Bondscoach Andries Jonker heeft Lieke Martens niet opgeroepen voor de oefenduels van de Oranje Leeuwinnen met Zambia en Noorwegen van begin volgende maand. Ook Dominique Janssen, Stefanie van der Gragt en Shanice van de Sanden ontbreken in de 26-koppige selectie.

Jonker roept Martens niet op bij start oefencampagne richting WK
© Pro Shots

Janssen, Van der Gragt, Martens en Van de Sanden zijn normaal gesproken vaste waarden in de selectie van het Nederlands vrouwenelftal, maar Jonker heeft besloten het viertal dit keer bij hun clubs te laten. 'We kijken naar wat het beste is voor ieder individu. En na goed overleg met speelsters en hun clubs hebben we besloten om deze vier dit keer niet op te roepen', legt de bondscoach uit.

Martens was er eind augustus bij het debuut van Jonker als bondscoach van de Leeuwinnen ook al niet bij, toen was de 29-jarige aanvaller van Paris Saint-Germain nog herstellende van een voetblessure. Van de Sanden maakte tot haar grote vreugde toen haar rentree in de selectie. Oranje plaatste zich begin deze maand dankzij een 1-0 zege op IJsland voor het WK.

De oefeninterlands tegen Zambia (6 oktober) en Noorwegen (11 oktober) vormen de start van de voorbereiding op het WK 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland. 'Deze twee wedstrijden zijn voor ons ideaal om te werken aan onze speelwijze en dit is ook de fase waarin speelsters kansen krijgen', weet Jonker. Merel van Dongen, Jill Baijings en keeper Jacintha Weimar keren terug in de selectie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De volledige selectie van de Oranje Leeuwinnen

Jill Baijings (Bayer 04 Leverkusen), Lineth Beerensteyn (Juventus), Esmee Brugts (PSV), Kerstin Casparij (Manchester City), Caitlin Dijkstra (FC Twente), Daphne van Domselaar (FC Twente), Merel van Dongen (Atlético Madrid), Daniëlle van de Donk (Olympique Lyon), Kayleigh van Dooren (FC Twente), Lisa Doorn (Ajax), Damaris Egurrola (Olympique Lyon), Kika van Es (PSV), Jackie Groenen (Paris Saint-Germain), Renate Jansen (FC Twente), Fenna Kalma (FC Twente), Lize Kop (Ajax), Romée Leuchter (Ajax), Barbara Lorsheyd (ADO Den Haag), Vivianne Miedema (Arsenal), Aniek Nouwen (Chelsea), Marisa Olislagers (FC Twente), Victoria Pelova (Ajax), Jill Roord (VFL Wolfsburg), Sherida Spitse (Ajax), Jacintha Weimar (Feyenoord), Lynn Wilms (VFL Wolfsburg).
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland Vrouwen
Meer over Nederland Vrouwen
Meer L. Martens
Meer over L. Martens
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.