Jonker haalt Oostende-talent Dimata naar Wolfsburg

Reacties

Trainer Andries Jonker heeft met Landry Nany Dimata zijn vierde aanwinst voor het nieuwe seizoen binnen. De negentienjarige Belg maakt de overstap van KV Oostende naar VfL Wolfsburg.

Jonker haalt Oostende-talent Dimata naar Wolfsburg

Dimata kwam vorig jaar over van de jeugdopleiding van Standard Luik, waarna hij in zijn eerste - en dus ook laatste - seizoen aan de Belgische kust grote indruk maakte. In totaal speelde hij 34 wedstrijden, daarin scoorde hij veertien keer en leverde hij bovendien vier assists af. Daarmee had hij een groot aandeel in de plaatsing voor de Europa League, waardoor hij onhoudbaar werd voor Oostende.

Oostende sorteerde met de overname van Ajacied Richairo Zivkovic al voor op een vertrek van Dimata, die in de winterstop al in verband werd gebracht met een overgang naar Wolfsburg. De Belg met Congolose roots - die voor vijf jaar heeft getekend- kan zowel in de punt van de aanval als op een van beide flanken uit de voeten. Voor Wolfsburg en Jonker is het, na de komst van Jonh Brooks, William en Marvin Stefaniak, al de vierde aanwinst voor het nieuwe seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.