Jonk slaat bij FC Volendam weer toe met oude Ajax-bekende

Reacties

FC Volendam heeft de volgende transfervrije aanwinst gepresenteerd. Na Robert Mühren en Daryl van Mieghem is Damon Mirani de volgende aanwinst. Hij komt over van Almere City FC en kent de huidige beleidsbepalers goed.

Jonk slaat bij FC Volendam weer toe met oude Ajax-bekende
© Pro Shots

Het was immers hoofdtrainer Wim Jonk van FC Volendam die hem in 2013 bij Ajax de prijs voor Talent van de Toekomst overhandigde. In die periode was Jonk nog actief bij de Amsterdammers, net als Mirani. De rechtsbenige centrumverdediger (25) kwam uiteindelijk niet verder dan het beloftenelftal, maar staat inmiddels op 188 wedstrijden in de Eerste Divisie. De afgelopen vijf jaar was Mirani actief bij Almere City, waar zijn contract afliep. Hij tekent tot medio 2023 bij FC Volendam, met een optie op nog een seizoen.

Mirani is de volgende speler met een Ajax-verleden bij FC Volendam. Afgelopen seizoen had Jonk al de beschikking over spelers als Franco Antonucci, Martijn Kaars, Zakaria El Azzouzi, Samir Ben Sallam en Ibrahim El Kadiri. Voor Mirani is deze stap tevens een terugkeer op het oude nest, in 2012 verliet de verdediger de jeugdopleiding van FC Volendam voor de stap naar Ajax. Afgelopen seizoen was hij ook al jeugdtrainer voor de Volendammers.

'Als ik aan Damon denk dan zie ik een typische voorbeeldprof. Damon is een natuurlijke leider, iemand die alleen al door zijn mindset en trainingsethos een voorbeeld is voor anderen. In het veld is hij een betrouwbare allround verdediger die pro-actief is in de coaching, mannelijk in de duels en ook nog eens comfortabel aan de bal', beschrijft technisch directeur Jasper van Leeuwen, ook met een verleden bij Ajax, de nieuwste aanwinst.

Voor FC Volendam begint het seizoen op 6 augustus. In het conceptprogramma van de KNVB staat de club tegenover FC Eindhoven in de eerste speelronde. FC Volendam werd afgelopen seizoen zesde in de Keuken Kampioen Divisie, maar ging al in de eerste ronde van de play-offs onderuit tegen NAC Breda (4-1). 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.