Jonk krijgt FC Volendam aan de praat en mag dromen van periodetitel

Wim Jonk en FC Volendam mogen dromen van een periodetitel. Het andere Oranje won vrijdagavond voor de vierde keer op rij in de Keuken Kampioen Divisie.

TOP Oss
TOP Oss
1 - 2
FC Volendam
FC Volendam

Na een wisselvallige start van het seizoen lijkt coach Wim Jonk de boel op de rit te hebben bij FC Volendam. Drie van de zes overwinningen in de eerste veertien wedstrijden van de Keuken Kampioen Divisie werden geboekt in de laatste drie wedstrijden. Jong AZ, Jong Ajax én Jong FC Utrecht werden allemaal verslagen. Vrijdagavond stond er geen duel met een beloftenploeg op het programma, maar het resultaat was wel hetzelfde. FC Volendam won met 1-2 op bezoek bij TOP Oss.

Die stand stond in de rust al op het scorebord. TOP Oss kwam in eigen huis nog wel op voorsprong via Philippe Rommens, maar het waren Jelle Duin (penalty) en Martijn Kaars die de stand tussen minuut 29 en 34 in Volendams voordeel omkeerden. Met dertien punten uit zes wedstrijden staat FC Volendam nu samen met NEC bovenaan in de tweede periode van de Keuken Kampioen Divisie. De Nijmegenaren hebben echter nog wel een wedstrijd tegoed. Het affiche dat op 29 november op het programma staat, kan dan ook wel eens een uiterst cruciale worden: FC Volendam - NEC.

FC Dordrecht
1 - 1
Roda JC Kerkrade

Roda JC begon de tweede periode in de Keuken Kampioen Divisie uitstekend met zeven punten uit drie wedstrijden. Na een gelijkspel tegen Jong PSV en een thuisnederlaag tegen SC Cambuur was een zege op bezoek bij hekkensluiter FC Dordrecht echter weer meer dan welkom voor de ploeg van Jean-Paul de Jong.

Dat lukte niet. Roda JC kende aan de Krommedijk een valse start door een eigen goal van Daryl Werker, die op ongelukkige wijze een vrije trap van Jari Schuurman achter zijn eigen doelman Tom Muyters kopte. Roda JC was vervolgens twee keer heel dicht bij de gelijkmaker via Roland Alberg (lat) en Jordy Croux (paal), maar op slag van rust was het Iké Ugbo die het deed: 1-1.

De tweede helft was zeer vermakelijk met kansen over en weer, maar een goal kwam er niet meer. Na afloop baalde vooral FC Dordrecht stevig. Schuurman vond namelijk dat hij nog een penalty had verdiend in de blessuretijd nadat hij tegen de arm van Yann Aurel Bisseck had geschoten. Die penalty kwam er niet en dus was de ruststand ook de eindstand.

FC Eindhoven
2 - 0
MVV Maastricht

Nog voordat er vrijdagavond tegen een bal getrapt was, was het al feest in het Jan Louwers Stadion van FC Eindhoven. Er werd namelijk gevierd dat de club zaterdag 110 jaar bestaat. Iets wat de fans uiteraard niet onopgemerkt voorbij lieten gaan. Zo werd die gelegenheid ook aangegrepen om afscheid te nemen van Joran Vermeulen, Rodney Klooster, Siebe Van Der Heyden en Branco van den Boomen. Zij wisselden afgelopen zomer de club in voor een nieuw avontuur.

De thuiswedstrijd tegen MVV ging echter niet de boeken in als de meest historische in het 110-jarig bestaan van de club. Voor rust was FC Eindhoven-spits Rigino Cicilia tweemaal dicht bij de 1-0, maar van een goal kwam het niet. Na rust was Joshua Holtby héél dicht bij de 0-1, maar FC Eindhoven-doelman Ruud Swinkels voorkwam met een fraaie reflex de 0-1.

Uiteindelijk was het Cicilia die alsnog trefzeker was. De spits zorgde een kwartier voor tijd voor de 1-0 en het feest voor de jubilerende Eindhovenaren werd nog groter toen Kaj de Rooij een minuut voor tijd de winst veiligstelde. Hij zorgde voor een 2-0 zege op een avond die daarmee niet alleen feestelijk begon, maar ook zo eindigde.