Jongste debutant in 17 jaar: Bielsa gooit Summerville voor de leeuwen

Reacties

Newcastle United en Leeds United zijn er vrijdagavond niet in geslaagd hun eerste Premier League-zege van het seizoen te boeken. Voor Crysencio Summerville werd het wel een bijzondere avond.

Jongste debutant in 17 jaar: Bielsa gooit Summerville voor de leeuwen
© Pro Shots
Newcastle United
Newcastle United
1 - 1
Leeds United
Leeds United

Na het indrukwekkende afgelopen seizoen is Leeds deze jaargang beduidend minder sterk begonnen, met ruime nederlagen tegen Manchester United en Liverpool als gevolg. Op St. James' Park kwamen de bezoekers beter voor de dag. De ploeg van manager Marcelo Bielsa had veel balbezit en ging hard op zoek naar de openingstreffer.

Die kwam in de dertiende minuut. Raphinha krulde de bal voor en Rodrigo Moreno stapte er slim overheen, waardoor Newcastle-doelman Karl Darlow de 0-1 zag binnenvallen in de verre hoek. Leeds had zijn zaakjes zo goed op orde, maar moest op slag van rust toch de gelijkmaker slikken. Allan Saint-Maximin vond na een dribbel vrijheid om te schieten en sloeg genadeloos toe: 1-1.

Na rust bleef Leeds aandringen, met name via Mateusz Klich. Bij de thuisploeg bleef Saint-Maximin dreigend, maar hij kwam niet meer tot een treffer. Halverwege de tweede helft was er een mooi moment voor Summerville, hij verving Raphinha en beleefde zo zijn vuurdoop. De negentienjarige Nederlander werd zo de eerste tiener die in de Premier League debuteerde voor Leeds sinds Scott Carson in 2004.

De door Feyenoord opgeleide Summerville liet zich zien met een aantal prima combinaties, maar kon geen beslissende rol spelen bij zijn eerste Premier League-wedstrijd. Zo kwam er geen winnaar in Newcastle. Beide clubs schieten niet bijster veel op met een punt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.