Jongensdroom 'vergeten' AZ-doelman komt uit: met Cavani en Suárez naar Copa

Reacties

In 2017 vertrok hij door de achterdeur bij AZ, vier jaar later heeft Sergio Rochet zijn jongensdroom via een omweg alsnog waargemaakt. De 28-jarige doelman is opgenomen in de Copa América-selectie van Uruguay.

Jongensdroom 'vergeten' AZ-doelman komt uit: met Cavani en Suárez naar Copa
© Pro Shots

Rochet mag als derde doelman mee met Uruguay en vindt zijn naam terug tussen die van de grote sterren als Luis Suárez en Edinson Cavani. Bondscoach Óscar Tabárez haalde hem al bij de selectie voor de WK-kwalificatieduels van deze maand. Van een debuut als international kwam het nog niet, maar de huidige keeper van Club Nacional mag dus wel mee naar het toernooi om de Copa América.

En dus heeft de loopbaan van Rochet toch nog de weg omhoog gevonden. Vier jaar geleden kwam de interesse van Sivasspor voor de Uruguayaanse doelman voor AZ nog als geroepen, nadat de van Newcastle United gehuurde Tim Krul hem tijdens het seizoen 2016/17 uit de basis had gespeeld. Rochet speelde na zijn komst in 2014 in totaal 71 duels voor AZ, maar maakte zijn belofte nooit helemaal waar.

© Pro Shots

Na zijn vertrek groeide Marco Bizot uit tot ontbetwiste nummer één bij AZ en raakte Rochet uit zicht voor de Nederlandse voetballiefhebber. Zijn verblijf in Turkije was met slechts vijftien duels voor Sivasspor geen onverdeeld succes, maar nu hij twee jaar in eigen land speelt lacht het geluk hem weer toe. In 2020 won Rochet de landstitel met Nacional en nu mag hij naar de Copa América.

Toen hij onlangs voor het eerst werd opgeroepen voor de nationale ploeg, reageerde Rochet al dolblij. 'Jaren geleden zat ik ooit in de voorselectie van Onder-20. Dat ik nu mijn rentree maak als international bij de A-selectie, maakt me enorm gelukkig. Ik ga van het moment genieten en mijn bijdrage proberen te leveren. Dit is een van de mooiste dagen van mijn sportieve loopbaan.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Uruguay
Meer over Uruguay
Meer Copa América
Meer over Copa América
Meer S. Rochet
Meer over S. Rochet
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.