Jonge elftallen Ajax en AZ winnen niet van Deense opponenten

Reacties

Ajax en AZ hebben zaterdag hun oefenwedstrijden niet in winst weten om te zetten. Beide clubs troffen een Deense tegenstander.

Jonge elftallen Ajax en AZ winnen niet van Deense opponenten

Ajax - FC Nordsjaelland 1-3
Zoals de laatste jaren gebruikelijk is, speelt Ajax in de voorbereiding twee oefenduels op één dag. Tegen het Deense FC Nordsjaelland kwamen vooral de talenten van Ajax in actie. Basisspelers bij de hoofdmacht spelen later op de avond tegen Steaua Boekarest.

Beide teams kregen voldoende kansen in de eerste helft. Zo was Ajax dicht bij de 1-0 via Hassane Bandé en Dani de Wit, maar ook Nordsjaelland meldde zich voor het doel van Kostas Lamprou, die onlangs zijn aflopende contract met een jaar verlengde.

Vanwege alle kansen was het een klein wonder dat de rust met een 0-0 stand gehaald werd, maar een kwartier in het tweede bedrijf was het wel raak. Nordsjaelland kwam via Andreas Olsen op voorsprong tegen de jonkies uit Amsterdam. In de slotfase liep de nummer drie van Denemarken verder uit via Karlo Bartolec en Rasmussen. De eer werd in de slotfase gered door Dean Solomons, die kort daarvoor was ingevallen.

Opstelling Ajax: Lamprou (46. Van Leer); Orejuela (83. Solomons), Bakboord, Botman (61. Kemper), Bakker; Ekkelenkamp (70. Jensen), Bijleveld (61. Pasquali), De Wit; Bandé (70. Johnsen), Sierhuis (83. Danilo), Nunnely (61. Kühn)

Kaj Sierhuis na de wedstrijd tegen FC Nordsjaelland.

AZ - FC Midtjylland 1-1
AZ kwam met enkele basisspelers voor de dag tegen FC Midtjylland en al vroeg was het raak voor de Eredivisionist. Oussama Idrissi was in de tiende minuut het eindstation van een loepzuivere counter (zie video onder). Er werd niet meer gescoord in de eerste helft, hoewel Midtjylland nog wel dicht bij de gelijkmaker was. Een inzet van Erik Sviatchenko belandde op de lat.

Nadat trainer John van den Brom flink wat wisselde na een uur, was het snel raak voor de Denen. Paul Onuachu werkte koppend de 1-1 binnen. Dit bleek ook de eindstand te zijn in Dirkshorn.

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Hatzidiakos, Bergsma, Ouwejan; Midtsjø, Til, Koopmeiners; Idrissi, Seuntjens, Boadu.

Opstelling AZ na een uur: Bizot; Van Rhijn, Vlaar, Kramer, Wijndal; Goudmijn, Hoedemakers, Reijnders; Bel Hassani, Friday, Dekker

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.