Jong PSV maakt indruk met grote zege op Arsenal-beloften

De beloftenploeg van PSV heeft uitgehaald in zijn vierde groepswedstrijd om de Premier League International Cup. Op bezoek bij Arsenal liep de score op tot 2-7.

Jong PSV schoot uit de startblokken op Engelse bodem. In een tijdsbestek van drie minuten liepen de bezoekers uit naar een 0-3 voorsprong. Mathijs Tielemans opende in de zesde minuut de score, waarna ook Dante Sealy en Jason van Duiven snel toesloegen. Met Van Duiven is direct de grote blikvanger genoemd.

Nadat Arsenal in het kwartier voor rust terugkwam tot 2-3, deelde de zeventienjarige spits van Jong PSV vroeg in de tweede helft een nieuwe tik uit (2-4). Van Duiven was dus opnieuw op dreef. Vorige week scoorde hij in de Keuken Kampioen Divisie twee keer op bezoek bij Almere City FC (1-2). In de twee competitiewedstrijden daarvoor, eerst tegen VVV-Venlo en daarna tegen Willem II, was de tiener ook trefzeker.

Jong PSV liep door een goal van Mohamed Nassoh en twee treffers van August Priske uit naar een grote score. De Eindhovense beloften hebben in de poulefase van het internationale toernooi tien punten na vier duels. Daarmee is een plek in de kwartfinale zeker voor Jong PSV, dat in Groep B onder meer Manchester United Onder-21, Arsenal Onder-21 en Jong Feyenoord is voorgebleven.