Jong Oranje sluit dankzij PSV-aanvaller positief af in Spanje

Jong Oranje heeft dinsdagmiddag een oefeninterland tegen Jong Egypte met 1-0 gewonnen. Daarmee werd het trainingskamp van de ploeg van bondscoach Erwin van de Looi positief afgesloten.

Na het eerdere gelijkspel tegen de Verenigde Staten (0-0) speelde Jong Oranje tegen Jong Egypte de tweede oefenwedstrijd. Van de Looi stuurde onder meer Kaj Sierhuis, Nathangelo Markelo, Jan Hoekstra, Tahith Chong, Armano Obispo en Deroy Duarte, allen voor het eerst opgeroepen, de mat op.

Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam vlak na rust op naam van PSV-talent Cody Gakpo, die scoorde op aangeven van Sierhuis. Egypte, dat voor rust de betere kansen kreeg, speelde de laatste twintig minuten van het duel uit met een man minder na een directe rode kaart voor Mahmoud El Gazzar, die hard doorging op Chong. Ook een wisselspeler kreeg in het tumult dat volgde rood aan de kant van Egypte.

Met een man meer sleepte Jong Oranje de voorsprong vrij eenvoudig over de streep.