Jong Oranje laat De Vijverberg achter zich en debuteert in Almere

Reacties

Jong Oranje zal zijn eerstvolgende thuiswedstrijden in de EK-kwalificatiereeks niet afwerken op De Vijverberg, de laatste tijd de vaste thuishaven van de Nederlandse beloften. Op verzoek van De Graafschap worden de duels met Jong Noorwegen, Jong Gibraltar en Jong Wit-Rusland elders gespeeld.

Jong Oranje laat De Vijverberg achter zich en debuteert in Almere
© Pro Shots

De Graafschap heeft verzocht om de duels van Jong Oranje in de interlandperiodes van september, oktober en november naar een ander stadion te verplaatsen, vanwege de krapte die is ontstaan in het speelschema voor komend seizoen. Jong Oranje ontvangt de leeftijdsgenoten van Noorwegen nu op dinsdag 8 september in het Yanmar Stadion in Almere. Het is voor het eerst dat Jong Oranje daar een wedstrijd speelt. De wedstrijd tegen Jong Gibraltar wordt op donderdag 8 oktober gespeeld in Venlo, waar Jong Oranje op 20 november 2007 voor het laatst in actie kwam.

Ook de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Jong Wit-Rusland, op 13 november, wordt verplaatst. De locatie en aftraptijd van deze wedstrijd wordt op een later moment bekendgemaakt.

'We hebben een goede en succesvolle tijd gehad op De Vijverberg. Namens Jong Oranje wil ik iedereen bij De Graafschap hier ook graag voor bedanken', zegt bondscoach Erwin van de Looi op de website van de KNVB. 'Voor ons is het nu natuurlijk ook mooi om weer met Jong Oranje het land in te gaan. In Almere is Jong Oranje nog nooit geweest en in 2007 was het de laatste keer in Venlo. Dit geeft ons de kans om ook aan de fans in deze steden van dichtbij te laten zien hoe goed we kunnen voetballen. Wel is het natuurlijk nog even afwachten hoeveel supporters er straks daadwerkelijk mogen komen, maar vanuit Jong Oranje hebben wij er in ieder geval zin in.'

Jong Oranje haalde uit de eerste vier kwalificatiewedstrijden het maximale puntenaantal van twaalf punten en staat daarmee bovenaan in de groep. Er zijn nog zes groepsduels te spelen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.