Jong Oranje heeft met vier debutanten geen kind aan Noorwegen

Jong Oranje heeft zaterdagavond een vrij eenvoudige oefenzege geboekt op de leeftijdsgenoten van Noorwegen. Doelpunten van Elayis Tavsan, Crysencio Summerville en Ludovit Reis waren goed voor een 3-0 overwinning.

Bondscoach Erwin van de Looi begon met vier debutanten aan het oefenduel met de Noren. Op linksback stond Feyenoorder Quilindschy Hartman, die eerder nog afviel bij het grote Oranje. Daarnaast maakten ook FC Twente-speler Anass Salah-Eddine, Sparta-back Shurandy Sambo en spits van Heerenveen Sydney van Hooijdonk hun debuut bij Jong Oranje.

Het Nederlandse talent gedijde uitstekend onder de Spaanse zon. Al binnen vijf minuten had Jong Oranje een 2-0 voorsprong te pakken tegen Noorwegen. In de derde minuut opende Tavsan met het nodige geluk de score met het hoofd. Enkele momenten later kwam Summerville met een prachtige actie op de proppen die hij bekroonde met de tweede treffer.

De buitenspeler van Leeds United passeerde op snelheid en techniek twee man buitenom en krulde de bal vanuit een lastige hoek langs de doelman. Even dreigde Noorwegen weer terug te komen in de wedstrijd toen het een penalty meekreeg. Reis beging een knullige overtreding, maar zag Jay Gorter tot zijn opluchting de strafschop keren.

Reis revancheert zich
Wat een vervelende avond voor Reis had kunnen worden, eindigde uiteindelijk juist positief. Met een uur op de klok maakten de mannen van Van de Looi er ook nog 3-0 van. Een hoge corner werd bij de tweede paal teruggelegd en daar stond Reis klaar om de derde treffer van de avond binnen te knikken.

In de tweede helft kwam ook Thijs Dallinga, dit seizoen goed voor tien goals in de Ligue 1, nog binnen de lijnen, maar hij kon geen doelpuntje meepikken. Desondanks boekte Jong Oranje een zeer comfortabele 3-0 zege. Maandag oefent het opnieuw, maar dan tegen Tsjechië.