Jong Oranje hard onderuit ondanks kunststukje Groeneveld

Jong Oranje heeft donderdagavond een ruime nederlaag geleden tegen de leeftijdsgenoten uit België. Op De Vijverberg gingen de Belgen er met een 1-4 overwinning vandoor.

Met debutanten Teun Koopmeiners, Pelle Clement en Arnaut Groeneveld in de basis begon Jong Oranje dramatisch op De Vijverberg. Al na drie minuten kwam België op voorsprong, via voormalig Willem II-spits Obbi Oularé. Keeper Justin Bijlow tastte mis bij een lange bal en de lange Oularé kopte de bal zo in het lege doel.

Jong Oranje ging na de vroege achterstand op zoek naar de gelijkmaker en leek deze na een half uur ook te krijgen. Bart Ramselaar scoorde, maar zijn doelpunt werd afgekeurd nadat Pelle van Amersfoort daarvoor hands maakte. Met een 0-1 stand zochten de teams de kleedkamers op, maar kort na de pauze pakte Groeneveld zijn moment.

De in bloedvorm verkerende aanvaller van NEC speelde zijn directe tegenstander op geweldige wijze uit (zie video onder) en werkte vervolgens knap binnen in de lange hoek: 1-1. Jong Oranje - dat sterk begon aan de tweede helft - probeerde Jong België onder druk te houden, maar na een klein uur spelen ging het toch mis in de defensie van de Nederlandse beloften. Uit een carambole kwam Dion Cools aan de bal in de zestien en hij verschalkte keeper Bijlow voor de tweede maal.

Kort na de 1-2 van Cools besliste Julian N'Goy de wedstrijd. Hij schoot raak na een snelle aanval van Jong België. Daarmee was het leed voor Jong Oranje nog niet geleden, want zeven minuten voor tijd bepaalde Alexis De Sart uit de rebound de eindstand op 1-4. Zodoende reist Jong Oranje met een slecht gevoel af naar Andorra, waar dinsdag een EK-kwalificatiewedstrijd op het programma staat.

Basisopstelling Jong Oranje: Bijlow; Dumfries, Rosario, Van Drongelen, Hoogma; Koopmeiners, Ramselaar, Van Amersfoort; Clement, Bergwijn, Groeneveld.