Jong Oranje dartelt ook op training, foto van 'Ajax-reus' gaat de wereld over

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Jong Oranje dartelt ook op training, foto van 'Ajax-reus' gaat de wereld over
© Pro Shots

Jong Oranje is na vier EK-kwalificatiewedstrijden nog foutloos en krijgt complimenten voor het aanvallende spel dat het laat zien. Ook op de trainingen is het genieten van de Nederlandse beloften.

• Ajax Onder-15 won afgelopen weekend met 2-6 van Sparta Rotterdam en verdediger David Easmon was letterlijk én figuurlijk een maatje te groot voor zijn tegenstander. Onderstaande foto van de veertienjarige Ajacied gaat de hele wereld over.

'Als het me niet was gelukt om prof te worden, dan zat ik nu iedere dag in de bus.' 
Thiago Silva is er trots op dat hij erin is geslaagd om op het juiste pad te blijven. 'Ik kom uit een arme buurt, waar de weg naar criminaliteit open ligt', vertelt de verdediger van Paris Saint-Germain aan France Football. 'Toen ik niet meer geloofde dat ik prof kon worden zei mijn moeder: als je het opgeeft, dan ga je werken, net zoals je broer. Ik ben aan mijn droom blijven vasthouden en gelukkig ben ik toch prof geworden.'

Oranje-fans dienen dinsdag als steun voor het Nederlands elftal, maar ook als proefkonijnen. De KNVB gebruikt namelijk de laatste EK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland om enkele innovaties te testen. Zo zijn er fans die op een speciale app wedstrijdbeelden vanuit een zelfgekozen camerastandpunt direct kunnen terugkijken op hun telefoon. Ook wordt een nieuwe ticketservice getest. Een deel van de Oranje-fans heeft namelijk geen pdf-je als ticket ontvangen. Hun toegangsbewijs op de app wordt geactiveerd als ze op een bepaald tijdsvak in een specifieke straal van de Johan Cruijff Arena zijn.

'Hij is de meest luie speler met wie ik heb gespeeld. Hij hield er niet van om hard te trainen. Terwijl wij aan het werk waren, ging hij erbij staan wachten op ons.'
John Obi Mikel vertelt bij beIN Sports over de werkethiek van zijn oude Chelsea-ploeggenoot Eden Hazard, die volgens de Nigeriaan tijdens de wedstrijd wel zijn kwaliteiten toonde. 'Hij heeft onwaarschijnlijk veel talent. Misschien niet zoveel als Lionel Messi, maar ook hij kan alles doen met een bal wat hij wil. Op zondag was hij altijd het mannetje tijdens de wedstrijd, dat was ongelooflijk.'

• Lui of niet, Eden Hazard heeft oog voor meer dan zijn eigen prestaties. Zondag maakte hij dankbaar gebruik van de vrije dag om de Belgische amateurclub Royal Stade Brainois te bezoeken. Niet geheel toevallig was hij daar aangezien deze club de grote liefde is van de Hazards. Vader Thierry is er technisch directeur.

'Iedereen knikt ja en amen bij zo'n beetje alles wat Ronald Koeman zegt. Als Koeman morgen besluit een pinguïn in de spits te zetten tegen Estland, zeggen de analytici: "Hij zal er een bedoeling mee hebben" en "laten we het gewoon even afwachten". Ik kan daar slecht tegen.'
• Oud-international Willem van Hanegem heeft het gevoel dat er bij het huidige Oranje geen plaats is voor kritische kanttekeningen. (AD)

• Het is vandaag 18 november. Op deze dag in 1998 vierde Ruud van Nistelrooy zijn debuut in het Nederlands elftal. De aanvaller scoorde niet in een oefenduel met Duitsland (1-1), maar in zijn andere 69 interlands zou hij dat wel in totaal 35 keer doen.

• En we staan stil bij de 55ste verjaardag van Peter Schmeichel. De Deense keeper werd onsterfelijk bij Manchester United, maar scoorde ooit namens Aston Villa.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.