Jong FC Utrecht brengt MVV terug op aarde, spektakel op De Toekomst

MVV heeft schade opgelopen in de strijd om de tweede periodetitel in de Keuken Kampioen Divisie. Op Zoudenbalch liep de ploeg van Maurice Verberne, tot nu toe de revelatie van het seizoen, tegen een pijnlijke tik op. Hekkensluiter Jong FC Utrecht was met 3-0 te sterk voor de Sterrendragers. Jong Ajax en FC Den Bosch maakten er op De Toekomst een spektakelstuk van: 4-4.

Jong FC Utrecht
3 - 0
MVV Maastricht

Jong FC Utrecht troefde MVV vanaf de eerste minuut op alle fronten af. Romain Matthys voorkwam dat de jonkies van Darije Kalezic, die MVV in het verleden onder zijn hoede had, al eerder op voorsprong kwamen dan ze uiteindelijk deden. Rick Meissen en Mees Rijks stuitten op de Belgische sluitpost, die zich na een klein kwartier toch gewonnen moest geven. Derensili Sanches Fernandes kreeg een goede steekpass, omspeelde Matthys en scoorde in het lege doel.

Jong Utrecht kreeg eerst zelf een paar kansen op 2-0, waarna beide ploegen op slag van rust een aantal mogelijkheden kregen om te scoren. Sven Blummel raakte voor de bezoekers met een fraaie poging de lat, Koen Kostons kreeg een bal tegen zich aangeschoten door keeper Fabian de Keijzer en had de pech dat die bal net naast caramboleerde. Na rust was het heft weer stevig in Utrechtse handen. Rijks benutte eindelijk één van zijn vele kansen op aangeven van Sanches Fernandes.

Dat smaakte naar meer. Rijks tekende zeven minuten later voor zijn tweede, nadat er al drie gigantische kansen waren gemist. Zonder een doelman van het kaliber-Matthys was de score ongetwijfeld naar monsterhoogtes gestegen. Na de 3-0 volgden nog een stel kansen voor de hekkensluiter in het betaald voetbal, maar daar werd niet zorgvuldig genoeg mee omgesprongen. Omdat MVV ook geen vuist kon maken, bleef het bij de stand die na een klein uur al bereikt was.

Jong Ajax
Jong Ajax
4 - 4
FC Den Bosch

Op De Toekomst werd het een aardig spektakelstuk. De openingsfase was voor Jong Ajax, dat na een kwartier op voorsprong kwam door een goal van Christian Rasmussen. De marge werd even na het halfuur verdubbeld door Kian Fitz-Jim. Op slag van rust deed FC Den Bosch wat terug via Nikolaj Möller.

Na rust was het weer aan Ajax om de eerste mep uit te delen. Silvano Vos zette de thuisclub al snel na de thee op 3-1, maar het antwoord van de ploeg van Jack de Gier liet ook niet lang op zich wachten. Twee minuten later was het via Teun van Grunsven alweer 3-2. Een tweede goal van Rasmussen leek de wedstrijd na een klein uur voetbal wel te beslissen, maar dat pakte toch even anders uit.

Een eigen doelpunt van Jong Ajax-verdediger Olivier Aertssen bracht de spanning terug in de wedstrijd voordat de tweede treffer van Möller voor de spectaculaire 4-4 eindstand zorgde. Het is daarmee een goede avond geworden voor PEC Zwolle. Met de nederlaag van MVV en het gelijkspel van Den Bosch staan de Blauwvingers nu alleen bovenaan in de tweede periode. In de reguliere stand is PEC nu ook naar de tweede plek geklommen, twee punten achter Heracles en twee voor MVV.