Jong AZ laat winst in extremis glippen bij rentree Van Rhijn

Jong AZ heeft de kans om zich weer te melden in de subtop van de Jupiler League laten liggen. Het speelde dinsdag in het AFAS Stadion op het nippertje met 2-2 gelijk tegen Telstar, op een avond dat rechtsback Ricardo van Rhijn terugkeerde op de Nederlandse velden.

Dat Jong AZ op voorsprong kwam, was te danken aan de dinsdag toch al zo gevierde Teun Koopmeiners. Eerder op de dag werd bekend dat de negentienjarige middenvelder zijn handtekening had gezet onder een nieuw contract tot medio 2022, een paar uur later zorgde hij met een fraai afstandsschot voor een passend vervolg van die heuglijke dag.

Genoeg voor een voorsprong bij rust was zijn treffer echter niet, want Andrija Novakovich tekende voor de 1-1. De van het Reading FC van Jaap Stam gehuurde aanvaller schoot van dichtbij raak en was kort voor rust zelfs tot twee keer toe dicht bij een tweede goal. Zijn kopbal - uit een voorzet van cultspits Melvin Platje - ging echter over, niet veel later redde AZ-keeper Gino Coutinho toen de Servische Amerikaan voor hem opdook.

Na een uur spelen werd Van Rhijn vervolgens naar de kant gehaald, en vanaf de bank zag de van Club Brugge gehuurde ex-Ajacied hoe zijn nieuwe ploeggenoten de winst naar zich toe leken te trekken. Fred Friday (foto) werd prima weggestuurd door Tijani Reijnders en schoot vanuit een lastige hoek de 2-1 binnen. In de allerlaatste minuut van de extra tijd tekende Donny van Iperen echter voor de gelijkmaker.