Jong AZ en Almere City opnieuw tegenover elkaar door systeemfout KNVB

Reacties

De Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd tussen Jong AZ en Almere City FC (3-3) moet opnieuw worden gespeeld. Door een systeemfout van de KNVB was AZ-speler Kenzo Goudmijn ten onrechte speelgerechtigd voor het duel.

Jong AZ en Almere City opnieuw tegenover elkaar door systeemfout KNVB
© Pro Shots
Jong AZ
Jong AZ
3 - 1
Almere City FC
Almere City FC

Goudmijn stond op maandag 27 januari in de basis bij Jong AZ, maar was eigenlijk geschorst voor het thuisduel met Almere City. De achttienjarige middenvelder had nog een gele kaart staan van vorig seizoen, maar dit stond niet goed geregistreerd bij de KNVB. Daardoor speelde Goudmijn na zijn vierde gele kaart van het seizoen, die hij de speelronde daarvoor kreeg in de wedstrijd tegen NAC Breda, ten onrechte mee bij Jong AZ.

Almere City deed op grond van het reglement aangifte bij de KNVB met het verzoek de wedstrijd opnieuw te laten spelen. De KNVB heeft dat verzoek nu ingewilligd en betreurt de ontstane situatie. In overleg met beide teams ontmoeten beide ploegen elkaar komende maandag 2 maart opnieuw. Volgens de voetbalbond doet dit besluit recht aan het juiste verloop van de competitie. De statistieken van het eerste duel komen dus ook te vervallen.

'De foutieve registratie van de gele kaarten heeft te maken met de zogenoemde overlopende registraties', legt de KNVB uit. 'Dit zijn gele kaarten uit de laatste twee speelronden van het vorige seizoen, die een speler meeneemt naar het huidige seizoen. Inmiddels is duidelijk geworden dat de gele kaarten van spelers van Jong-teams niet bij de staffel voor het Jong-team zijn opgeteld, maar bij de staffel voor het A-team. Dit had niet moeten gebeuren.'

'Nader onderzoek hiernaar heeft uitgewezen dat dit bij acht (voormalig) Jong-team spelers is gebeurd', vervolgt de KNVB. 'In één geval heeft dit geleid tot een onterecht als speelgerechtigd aangemerkte speler. Dit was dus het geval bij Jong AZ-speler Kenzo Goudmijn tijdens de wedstrijd tussen Jong AZ en Almere City FC op maandag 27 januari 2020. Bij de andere spelers is het aantal gele kaarten achter hun naam inmiddels gecorrigeerd.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Keuken Kampioen Divisie
Meer over Keuken Kampioen Divisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.