Jong Ajax zakt na knullig moment verder weg, VVV slaat laat toe

Jong Ajax is voor de zevende keer op rij tegen puntenverlies aangelopen in de Keuken Kampioen Divisie. Roda JC Kerkrade zag topschutter Dylan Vente weer scoren, maar werd ook geholpen. VVV-Venlo hielp zichzelf via een late treffer.

Jong PSV
Jong PSV
1 - 2
VVV-Venlo
VVV-Venlo

Het ging lang gelijk op in het Jan Louwers Stadion, waar Jong PSV naar was uitgeweken vanwege de slechte staat van het veld op De Herdgang. Eerder werd het duel tussen Jong PSV en VVV al uitgesteld. In het stadion enkele kilometers verderop was het Jason van Duiven die de score al vroeg opende, VVV-nieuweling Robin Lathouwers maakte met zijn eerste doelpunt in Limburgse dienst gelijk. Bij die 1-1 leek het lang te blijven, totdat Nick Venema met een knappe kopbal toesloeg vlak voor het sluiten van de markt.

Jong Ajax
Jong Ajax
1 - 2
Roda JC Kerkrade

Net als Jong PSV gingen ook de beloften van Ajax met 1-2 onderuit en ook Jong Ajax was eerst nog op voorsprong gekomen. Donny Warmerdam knikte in de 24ste minuut raak na een vrije trap. De verdediger was nog voor rust ook betrokken bij een knullig eigen doelpunt (zie video onder). Zonder dat er ook maar iemand in de buurt stond kopte hij de bal achter zijn eigen doelman. Het bleek ook meteen de eindstand: tussendoor had Vente zijn veertiende treffer van het seizoen gemaakt. De spits staat daardoor alleen aan kop in het topscorersklassement van de KKD.

Jong AZ
Jong AZ
1 - 1
Helmond Sport

Het lukt Helmond Sport nog niet om zichzelf uit de onderste regionen te voetballen, maar de Brabanders hebben inmiddels een reeks van vier duels zonder nederlaag neergezet. Tegen Jong AZ werd er voor de derde keer op rij gelijkgespeeld. Dat had ook zomaar anders kunnen lopen, maar vlak voor tijd werd een doelpunt van Jafar Arias afgekeurd. Daarvoor hadden Soulayman Allouch (strafschop) en Peter van Ooijen gescoord.