Jong Ajax wint met Rensch en Danilo ook van MVV

Jong Ajax heeft maandag de derde zege op rij geboekt in de Keuken Kampioen Divisie. Na NAC Breda (6-3) en Almere City FC (2-4) werd MVV Maastricht verslagen. Dat gebeurde met Devyne Rensch en Danilo Pereira in de basis.

In dit overzicht volgen we alle ontwikkelingen uit de achtste speelronde van de Keuken Kampioen Divisie.
Jong Ajax
Jong Ajax
3 - 1
MVV Maastricht

Trainer John Heitinga kreeg de beschikking over het tweetal, dat zo speelminuten kon opdoen. Rensch keerde onlangs terug van een blessure en deed één helft mee. Daarin veroorzaakte hij na 23 minuten een penalty, al leek MVV-aanvaller Mart Remans daarvoor hands te maken. De bal ging op de stip en doelman Charlie Setford keerde de inzet van Sven Blummel.

Jong Ajax sloeg vervolgens zelf wel toe. Na een slechte uittrap van keeper Thijmen Nijhuis heroverde de thuisploeg de bal en veroorzaakte Leroy Labylle een penalty. Danilo deed het beter dan Blummel en schoot wel raak: 1-0. De spits gaf voor rust ook de assist op de 2-0 van Naci Ünüvar. Nadat Rensch in de rust in de kleedkamer was achtergebleven voor Liam van Gelderen zorgde Danilo ook nog voor de 3-0.

Direct na de goal verliet hij het veld voor Max de Waal, die zo nog een half uur mocht meedoen. De clubtopscorer van Jong Ajax (zeven treffers) kwam tegen MVV niet tot scoren. De bezoekers deden dat in de slotfase nog wel, tot ongenoegen van keeper Setford. Orhan Dzepar strafte een fout in de Amsterdamse defensie af: 3-1.

De Graafschap
2 - 2
Jong FC Utrecht

Jong FC Utrecht profiteerde niet van de uitglijder van koploper Jong AZ, dat bij het Telstar van Louis van Gaal met 1-0 ten onder ging. De Utrechtse beloftes moesten op bezoek bij De Graafschap genoegen nemen met een punt.

Rick Dekker zette De Superboeren op voorsprong, die kort na rust door een eigen doelpunt van Jeffry Fortes moest worden ingeleverd. Jong FC Utrecht-trainer Darije Kalezic bleek een gelukkige hand te hebben met wisselen. Derensili Fernandes Sanches maakte drie minuten na zijn entree in de slotfase de 2-3. Diep in de extra tijd zorgde een andere invaller, Philip Brittijn, voor een bevrijdende gelijkmaker voor De Graafschap.

Excelsior
Excelsior
3 - 0
Jong PSV
Jong PSV

Jong PSV heeft de kracht van Thijs Dallinga aan den lijve ondervonden. De spits van Excelsior brak in Kralingen na tien minuten de ban voor de thuisploeg met een schot van afstand. Zijn achtste treffer van het seizoen bleek allerminst het laatste wapenfeit van Dallinga, die in de extra tijd met zijn tweede goal van de avond de punten voor Excelsior in veilige haven bracht en zijn ploeg zo tot koploper maakte. Zijn assist op de 3-0 van Couhaib Driouech maakte de avond van Dallinga nog mooier.

TOP Oss
TOP Oss
2 - 3
FC Volendam
FC Volendam

FC Volendam heeft veerkracht getoond. Na de 1-0 van TOP Oss via Joshua Sanches in de 56ste minuut volgde nog wel een bliksemsnel antwoord via Denso Kasius. Maar nadat Sanches in de 63ste minuut TOP Oss andermaal op voorsprong had gezet, moesten de Noord-Hollandse gasten langer wachten op respons. Maar het antwoord was wel overtuigend genoeg, want door doelpunten van Ibrahim El Kadiri en Damon Mirani bleef TOP Oss met lege handen achter.

ADO Den Haag
2 - 0
Roda JC Kerkrade

De perikelen rond de overname laten ADO Den Haag binnen de lijnen koud getuige het volgende succes. De ploeg van Ruud Brood was op eigen veld te sterk voor Roda JC Kerkrade. De doelpunten van Sem Steijn en Vicente Besuijen in de eerste helft bleken de voldoende basis voor de vijfde zege van het seizoen en daarmee de sprong naar de tweede plaats.

FC Emmen
FC Emmen
2 - 0
FC Den Bosch

FC Emmen zette de opmars voort door na MVV Maastricht en NAC Breda ook FC Den Bosch te verslaan. Peter van Ooijen was in de eerste helft trefzeker voor de Drentse formatie, die na de 2-0 van Azzeddine Toufiqui na een uur met een gerust hart wat achterover kon leunen. FC Den Bosch kon het feestje van Emmen niet verstieren.

FC Eindhoven
2 - 0
NAC Breda
NAC Breda

NAC Breda heeft vrijdag de volgende klap geïncasseerd. De ploeg van Edwin de Graaf beet voor de vierde keer dit seizoen in het stof. Een beroerde start bleek de voorbode van een verloren avond in Eindhoven, waar Erico Hernéndez en Joey Sleegers de gastheren mede dankzij NAC-geblunder na twaalf minuten op een comfortabele 2-0 voorsprong hadden gezet. De gasten bleken niet bij machte de schade te repareren. Een eretreffer was NAC zelfs niet gegeven.