Jong Ajax treurt na krankzinnige slotfase in spektakelstuk tegen NEC

Jong Ajax en NEC maakten maandagavond reclame voor de Keuken Kampioen Divisie op De Toekomst, maar toch stapten de Amsterdamse talenten met betreurde gezichten van het veld. Excelsior won van Jong AZ en bleef zo foutloos dit seizoen.

Jong Ajax
Jong Ajax
3 - 3
N.E.C.
N.E.C.

Jong Ajax startte met de grote talenten Danilo Pereira, Lassina Traoré en Nicolas Kühn in de basis, terwijl ook bekende namen als Victor Jensen en Ryan Gravenberch een basisplaats hadden bij de ploeg van trainer Mitchell van der Gaag. De Amsterdammers kenden een droomstart door al na zes minuten op voorsprong te komen Traoré schoot raak uit de rebound.

NEC toonde veerkracht en boog de achterstand nog voor rust om in een voorsprong. Dean Solomons leverde de bal zomaar in en uiteindelijk werkte Sven Braken de gelijkmaker binnen. Anthony Musaba maakte er in de 38ste minuut zelfs 1-2 van op aangeven van Randy Wolters, die de Ajax-defensie veel problemen bezorgde met zijn rushes.

Jong Ajax gaf zich niet zomaar gewonnen en kwam tien minuten na rust op gelijke hoogte. Jensen dribbelde vanaf de rechterflank naar binnen en schoot knap raak: 2-2. Waar NEC voor rust veerkracht toonde, deden de Amsterdamse beloften dat na de onderbreking. Na de 2-2 werd het via een rake volley van Gravenberch (foto) namelijk ook nog 3-2.

Toch eindigde het spektakelstuk in een gelijkspel. In de slotfase ging het namelijk helemaal mis bij Jong Ajax. Jensen kreeg dé kans op de 4-2 toen de bal op de stip ging, maar faalde vanaf elf meter. In de laatste seconden van de wedstrijd zorgde Josef Kvida vervolgens uit een klutssituatie na een hoekschop voor de 3-3. Zo hebben Jong Ajax en NEC ieder hun eerste punt van het seizoen binnen.

Jong AZ
Jong AZ
1 - 2
Excelsior
Excelsior

Het gedegradeerde Excelsior had een halfuur nodig om het verschil in kwaliteit uit te drukken in de score. Thomas Verhaar schoot prachtig raak voor de 0-1. De voorsprong was verdiend en werd na ruim een uur spelen uitgebouwd toen Jeffry Fortes met een kopbal de 0-2 op het scorebord zette.

Een onhandige overtreding van Sander Fischer bracht de spanning terug in de wedstrijd. De bal ging op de stip en Albert Gudmundsson maakte geen fout vanaf elf meter. Verder dan dat kwamen de Alkmaarse talenten niet, waardoor Excelsior ook zijn tweede wedstrijd van het seizoen winnend afsloot.

Jong FC Utrecht
2 - 1
TOP Oss
TOP Oss

Jong FC Utrecht heeft de eerste overwinning van het seizoen binnen. Christopher Mamengi en Odysseus Velanas maakten al voor rust het verschil voor de Domstedelingen. TOP Oss maakte het in de tweede helft nog wel spannend toen Cas Peters de 2-1 binnenkopte, maar verder dan dat kwamen de Brabanders niet.