Jong Ajax beëindigt met groot machtsvertoon Go Ahead-reeks

Reacties

Jong Ajax heeft maandagavond zeer overtuigend gewonnen van Go Ahead Eagles. Voor de bezoekers uit Deventer eindigde op De Toekomst een reeks van 22 duels zonder nederlaag.

Jong Ajax beëindigt met groot machtsvertoon Go Ahead-reeks
© Pro Shots
Jong Ajax
Jong Ajax
5 - 1
Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles

Door de stand in de Keuken Kampioen Divisie leek het op voorhand een zeer interessant duel te worden. In Amsterdam stonden de nummer drie en vijf tegenover elkaar. Op het veld werd al snel duidelijk dat het verschil in de praktijk veel groter was dan de stand deed vermoeden. Naci Ünüvar versierde na tien minuten al een strafschop door de bal door de benen van Gino Bosz te spelen en de Go Ahead-verdediger haalde het toptalent van Ajax daarbij neer. Danilo Pereira benutte het buitenkansje.

Daarna ging het snel voor Jong Ajax. Brian Brobbey snelde in de zestiende minuut voorbij doelman Hobie Verhulst en werd daarbij gevloerd door de Go Ahead-goalie. Brobbey ging vanaf elf meter zelf achter de bal staan en maakte de 2-0. Danilo zorgde in de 33ste minuut al voor de 3-0, waarmee de avond al snel pijnlijk werd voor de sinds eind augustus niet te kloppen ploeg van Jack de Gier.

De Ajacieden speelden met veel vertrouwen en combineerden erg vlot. Ünüvar had daarbij een hoofdrol en bereidde de 4-0 op schitterende wijze voor. Uit een fraai passje van de spelmaker maakte Danilo in de 55ste minuut zijn hattrick compleet.

Jong Ajax trapte pas op de rem na een zeer onhandige actie van Kik Pierie. Bij een ruime voorsprong achtte hij het toch nodig de doorgebroken Martijn Berden neer te halen en die actie leverde hem direct rood op. Door een rode kaart van Bosz, de zoon van voormalig Ajax-trainer Peter, was Go Ahead het numerieke overwicht echter alweer snel kwijt. Maarten Pouwels maakte voor de uitploeg nog wel een eretreffer, maar spannend werd het geen moment meer. Het slotstuk kwam op naam van Quinten Timber, die vlak voor tijd de bal droog in de linkerhoek knalde: 5-1.

Jong Ajax klimt door de grote overwinning naar plek twee in de Keuken Kampioen Divisie en nadert koploper SC Cambuur weer tot op één punt. Go Ahead Eagles blijft vijfde.

Overige uitslag:


Ma 3 feb. 2020

Bekijk hier al onze video's
Meer Jong Ajax
Meer over Jong Ajax
Meer Go Ahead Eagles
Meer over Go Ahead Eagles
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.