John van den Brom is topkandidaat FC Utrecht

Reacties

John van den Brom is de voornaamste kandidaat om Dick Advocaat op te volgen als hoofdtrainer bij FC Utrecht.

John van den Brom is topkandidaat FC Utrecht

Advocaat nam eerder dit seizoen de taken over van Jean-Paul de Jong en is uiterst succesvol. Van de twaalf wedstrijden onder leiding van De Kleine Generaal wonnen de Domstedelingen er acht, waardoor ze zijn gestegen naar de vierde plaats op de Eredivisie-ranglijst. De zeventigjarige Advocaat heeft echter aangegeven dat hij slechts tot het einde van dit seizoen zal fungeren als interim-coach.

Van den Brom heeft een contract tot medio 2019 bij AZ en beide partijen gaan na dit seizoen uit elkaar. Arne Slot, op dit moment assistent van Van den Brom, is zijn beoogde opvolger. Van den Brom heeft al gesproken met Utrecht-eigenaar Frans van Seumeren. Er is gesproken over een tweejarige verbintenis met een optie voor nog een seizoen.

De 52-jarige Van den Brom staat sinds september 2014 voor de groep bij AZ en is daarmee de langst zittende trainer in de Eredivisie. Tot nu toe kwam hij tot 194 duels bij de Alkmaarders en daar komen er dit seizoen dus nog een aantal bij. Slot is sinds de zomer van 2017 assistent van Van den Brom.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.