John de Jong over wintertransfers: 'Januari geen maand waarin je grote dingen doet'

Reacties

PSV speelt dit kalenderjaar nog twee wedstrijden, maar op de achtergrond bereidt John de Jong zich voor op de winterse markt. 'Het is een lastige markt. Ik ga me er zeker op proberen te begeven, maar het is geen maand waarin je grote dingen doet', aldus de technisch manager.

John de Jong over wintertransfers: 'Januari geen maand waarin je grote dingen doet'
© Pro Shots

PSV kijkt in januari onder meer naar de mogelijkheden om zich links achterin opnieuw te versterken. Afgelopen zomer haalde de club Toni Lato binnen als beoogde opvolger van Angeliño, maar hij speelde tot nu toe geen minuut in de competitie en een tussentijdse terugkeer naar Valencia is een reële mogelijkheid. Ook de van Olympique Nice aangetrokken Olivier Boscagli maakte geen sterke indruk.

Een oplossing voor de langere termijn heeft de voorkeur van PSV, er is geld beschikbaar om te investeren. De Eindhovenaren houden daarnaast hun ogen open voor een directe versterking op huurbasis, mogelijk een speler die zich in de kijker wil spelen met het oog op het naderende EK.

Verder is het de vraag in hoeverre het vertrek van Mark van Bommel als trainer het perspectief van enkele PSV’ers verandert. Dure zomeraankopen Bruma en Timo Baumgartl stonden de afgelopen weken op een zijspoor. De Jong denkt dat zij echter nog belangrijk kunnen worden voor de club: 'Op dit moment voldoen niet alle aankopen aan mijn verwachtingen. Aan de andere kant moet je ze ook de tijd geven. Ik ben hier voor de lange termijn en het verleden heeft vaak genoeg uitgewezen dat aankopen tijd nodig hebben.'

Wanneer interim-trainer Ernest Faber onder de lat Lars Unnerstall handhaaft, dan wil Jeroen Zoet in januari een transfer maken. Hij is onder bondscoach Ronald Koeman bij het Nederlands elftal uitgegroeid tot vaste stand-in van Jasper Cillessen en wil zijn plek in de EK-selectie niet verliezen door een gebrek aan speeltijd bij PSV.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.