John de Jong definitief opvolger Brands bij PSV

Reacties

John de Jong is de nieuwe technisch manager van PSV. De opvolger van Marcel Brands heeft in Eindhoven een vierjarig contract getekend, dat met terugwerkende kracht per 1 september 2018 ingaat.

John de Jong definitief opvolger Brands bij PSV

Na het vertrek van Brands naar Everton vervulde De Jong die rol reeds op interim-basis. 'Ik heb die periode als positief ervaren en de clubleiding heeft er dezelfde gedachten bij. Er ligt een mooie, stevige basis en ik kijk er naar uit om in deze functie verder te gaan', aldus de voormalig speler van de Eindhovenaren op de clubsite.

Algemeen directeur Toon Gerbrands looft het werk van De Jong in de zomer. 'Na het vertrek van Marcel Brands (naar Everton, red.) hebben we bewust gekozen voor John als opvolger ad-interim. John wist als hoofdscout tot in detail wat de technische plannen waren en dat is essentieel gebleken bij het invullen van zowel de staf als de selectie. Hij heeft deze flinke vuurproef met verve doorstaan. Die drie maanden waarin John op interim basis werkte, hebben ons geleerd dat hij ook voor de toekomst de ideale technisch manager voor PSV zou zijn. In zo'n dynamische periode ben je als directie op elkaar aangewezen en leg je de basis voor een duurzame samenwerking.'

Deze zomer was De Jong betrokken bij de komst van Lars Unnerstall, Denzel Dumfries, Angeliño, Nick Viergever, Trent Sainsbury, Aziz Behich, Érick Gutiérrez en Ryan Thomas naar Eindhoven. Als speler was hij tussen 2000 en 2008 actief voor PSV, waarvan vijf jaar samen met de huidige hoofdtrainer Mark van Bommel. Daarna ging De Jong direct verder als scout. Sinds 2013 was hij hoofdscout.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.