João Mário maakt gehakt van Inter: 'Ik ben behandeld als een klein kind, walgelijk'

Reacties

Het huwelijk tussen Internazionale en João Mário is bepaald niet geslaagd. De 27-jarige Portugees speelt momenteel op huurbasis bij Lokomotiv Moskou, maar een terugkeer naar Milaan lijkt uitgesloten. De middenvelder heeft namelijk keihard uitgehaald naar zijn broodheer.

João Mário maakt gehakt van Inter: 'Ik ben behandeld als een klein kind, walgelijk'
© Pro Shots

João Mário werd in de zomer van 2016 binnengehaald door Inter, waar Frank de Boer toen net trainer was. De voor 40 miljoen bij Sporting Lissabon weggeplukte middenvelder werd met veel bombarie gepresenteerd, kort nadat hij met Portugal het EK had gewonnen, maar hij slaagde niet in het Giuseppe Meazza. In zijn eerste seizoen kwam hij nog tot 22 basisplaatsen in de Serie A, maar onder Luciano Spalletti (de opvolger van de al snel ontslagen De Boer) kwam hij steeds minder aan spelen toe.

Hij vertrok in januari 2018 voor een halfjaar naar West Ham, speelde vorig seizoen nog wel een paar keer voor Inter, maar wordt sinds de start van de huidige jaargang verhuurd aan Lokomotiv Moskou. De manier waarop Inter hem heeft behandeld, zint João Mário totaal niet. 'Ze betaalden 40 miljoen euro voor me, en behandelden me vervolgens als een klein kind. Het was walgelijk', zo stelt hij in gesprek met de Portugese sportkrant A Bola.

'Ik mocht niet meetrainen of meespelen in vriendschappelijke wedstrijden, zoals de anderen', zo gaat hij verder. 'Ik moest apart trainen, samen met Mauro Icardi. Ik begrijp hun standpunt werkelijk niet. Ik kwam terecht bij een club waar het nóg instabieler was dan bij Sporting. Er was heel veel verwarring, veel trainerswisselingen en we hadden een slechte voorbereiding op het seizoen. Het spijt me dat er búíten de lijnen meer gebeurde dan daarbinnen', zo sluit hij af.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.