João Félix bloeit eindelijk op bij Atlético: 'Het komt door Suárez'

Reacties

Volgens Diego Simeone is het geen toeval dat João Félix juist nu zijn belofte bij Atlético Madrid begint in te lossen. De trainer Atlético Madrid ziet een verband met de komst van Luis Suárez.

João Félix bloeit eindelijk op bij Atlético: 'Het komt door Suárez'
© Pro Shots
Lokomotiv Moskou
Lokomotiv Moskou
1 - 1
Atlético Madrid
Atlético Madrid

João Félix kwam vorig jaar voor 126 miljoen euro over van Benfica, maar had in zijn eerste seizoen bij Atlético moeite om een vervolg te geven aan zijn grote doorbraak in Portugal. De laatste weken begint de twintigjarige Portugees echter op stoom te komen, met onder meer vier goals in de laatste twee duels met RB Salzburg en Osasuna.

'Volgens mij komt dit allemaal door de aanwezigheid van Suárez', vertelde Simeone op zijn persconferentie richting het Champions League-duel met Lokomotiv Moskou. Zijn komst leidde namelijk tot het aanpassen van de speelstijl. 'Luis heeft spelers dicht om hem heen nodig, in de buurt van de plek waar hij de tegenstander pijn kan doen: het vijandelijke doel.'

En dus heeft Simeone zijn tactiek aangepast, om de van Barcelona overgekomen aanvaller beter te bedienen. 'Spelers als Diego Costa en Álvaro Morata hadden ook veel kwaliteiten, maar we zochten naar andere kwaliteiten. We moesten het spel aanpassen aan Suárez, zoals we ook deden met Falcao en Costa.' En daar profiteert Félix dus van, aldus Simeone.

Suárez ontbrak in de laatste wedstrijd tegen Osasuna, maar is er tegen Lokomotiv weer bij, net als middenvelder Saúl. Simeone verwacht een lastige wedstrijd in Rusland. 'We spelen tegen een heel competitieve ploeg. Je moet vijftien wedstrijden teruggaan voor een wedstrijd waarin ze met 2-0 verloren', aldus de trainer van Atlético, dat na twee duels drie punten heeft.

'João Félix en Hazard laten eindelijk glimp van hun klasse zien'
UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep A UEFA Champions League 2020/2021

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
6
5
1
0
18-5
+13
16
2
Atlético Madrid
6
2
3
1
7-8
-1
9
3
Red Bull Salzburg
6
1
1
4
10-17
-7
4
4
Lokomotiv Moskou
6
0
3
3
5-10
-5
3
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.