Jeugdtrainer Groningen deelt anekdote: 'Onder-15 is ooit gedegradeerd'

Reacties

De jeugdopleiding van FC Groningen werd in het voorbije seizoen veelvuldig geprezen: de Trots van het Noorden keerde bij de eerste poging meteen terug in de Eredivisie, met spelers als Thom van Bergen, Jorg Schreuders, Luciano Valente en Romano Postema. Bij een bezoek aan het noorden leerde Voetbal International dat die spelers in de jeugd ook flinke tegenwind hebben gehad.

Jeugdtrainer Groningen deelt anekdote: 'Onder-15 is ooit gedegradeerd'
© Pro Shots

Bij de club geldt dat de teamresultaten ondergeschikt zijn aan de resultaten van het individu, zegt Jeroen Scholma, die als trainer actief is in de middenbouw. Het klinkt voor een opleiding niet zo onlogisch, maar in een teamsport als voetbal zie je het bij veel clubs toch ook anders. ‘Bijna alle jongens die nu in het eerste spelen, zijn in de Onder-15 gedegradeerd', herinnert Scholma zich.

Scholma weet nog dat de spelers het toen vooral fysiek moesten afleggen. 'Hier in Noord-Nederland werd daar schande van gesproken, maar die jongens waren nog best wel klein, zeker in verhouding tot de tegenstanders uit het westen. Het is dan de kunst om daar doorheen te kijken. Ik denk dat wij ook wel heel geduldig zijn. Dat wil niet zeggen dat we maar zitten te wachten, er moet natuurlijk wel wat gebeuren, maar wij schrijven die jongens niet zomaar af.'

Het hele verhaal is te lezen op VI PRO:

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Groningen
Meer over FC Groningen
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.