Jeugdopleiding Ajax verkozen tot beste van Nederland

Reacties

Voor het eerst sinds 2006 is de jeugdopleiding van Ajax weer verkozen tot de beste van Nederland. De Amsterdammers kregen vrijdag de Rinus Michels Award.

Jeugdopleiding Ajax verkozen tot beste van Nederland

Daarmee wordt de jeugdopleiding van AZ onttroond. De Alkmaarders ontvingen de prijs de afgelopen twee seizoenen en waren ook nu weer genomineerd, samen met Ajax, Feyenoord en PSV. Tussen 2011 en 2014 won Feyenoord vier keer op rij, de opleiding van Ajax was tussen 2004 en 2006 de beste van Nederland.

Aron Winter, jeugdtrainer en oud-speler van Ajax, sprak er eerder dit jaar nog zijn verbazing over uit in gesprek met VI. 'Het is ongelooflijk dat Ajax nooit tot beste opleiding van Nederland wordt uitgeroepen Dat komt door de gunfactor. Honderd procent. Het is een verkiezing van alle hoofden jeugdopleiding en blijkbaar zien die liever andere clubs winnen. Het heeft ook wel iets grappigs. Onze opleiding wordt over de hele wereld geroemd, we laten de meeste jeugdspelers debuteren, ze brengen de hoogste transfersommen op, we hebben het meest moderne jeugdcomplex. Dat is me net iets meer waard dan die verkiezing.'

Dit seizoen braken met onder anderen Justin Kluivert en Matthijs de Ligt twee zelfopgeleide spelers door in het elftal van Ajax, dat woensdag de finale van de Europa League speelt. In de strijd om de landstitel was Feyenoord de rivaal uit Amsterdam de baas. Desondanks troefde Peter Bosz collega-trainer Giovanni van Bronckhorst af in de strijd om de Rinus Michels Award.

De prijs voor beste jeugdopleiding in het amateurvoetbal ging naar Excelsior Maassluis. Vorig jaar won Be Quick 1887 de Rinus Michels Award.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.