Jeugdliefde weet hoe het Suárez moet verleiden voor spectaculaire terugkeer

Reacties

Luis Suárez leek afgelopen maand lang op weg naar River Plate. Nadat de Argentijnse topclub uitgesloten was van voetbal in de Copa Libertadores zei hij echter af. In Uruguay denkt men wél kans te hebben op de komst van El Pistolero.

Jeugdliefde weet hoe het Suárez moet verleiden voor spectaculaire terugkeer

Voordat Hans Nijland namens FC Groningen de doelpuntenmachine vond in Zuid-Amerika maakte een piepjonge Suárez al furore in zijn vaderland. Bij Nacional leerde Suárez de eerste wetten van het betaalde voetbal voor hij de stap naar Europa maakte. Ruim zeventien jaar geleden debuteerde hij bij de club uit Montevideo.

Het dienstverband bij de Tricolores eindigde na 48 officiële wedstrijden, vijftien doelpunten en twee landstitels. Voor zo'n anderhalf miljoen euro ruilde hij zijn voetballiefde in voor FC Groningen. Via Ajax, Liverpool en Barcelona belandde hij bij Atlético Madrid. Nu is Suárez echter transfervrij en droomt men in zijn vaderland van een sprookje.

Het was Nacional-voorzitter José Fuentes die zijn supporters maandag plots liet dromen. Dat deed hij via TyC Sports. 'We zijn niet in onderhandeling, maar ik heb hem veelvuldig gesproken en hem uitgelegd wat het voor de mensen hier zou betekenen als hij terug naar huis zou keren', opende hij de deur.

Dat Suárez in topvorm aan het WK in Qatar wil beginnen, is voor Fuentes een kans. 'De fans houden hier van hem, de zorg is optimaal om hem perfect klaar te maken en hij komt bij een club waar het veld naar hem vernoemd is. In drie maanden zullen we alles in het werk stellen om hem in bloedvorm naar de nationale ploeg te laten gaan.'

'Zijn reactie was zeer hartelijk en dankbaar', vergrootte Fuentes de hoop nog maar eens. Het zou het einde van een geweldig jongensboek zijn, beseft de beleidsmaker. 'Een terugkeer naar Nacional, de club waar zijn ster werd geboren en waar hij zijn illusteren droomcarrière is begonnen. Die terugkeer is onze ambitie, maar ik zeg eerlijk: een tango wordt door twee partijen gedanst.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.