Jeugdliefde beëindigt Europees avontuur van bekritiseerde Douglas Costa

Reacties

Douglas Costa werd dit seizoen door Juventus verhuurd aan Bayern München, maar keert na de zomer niet meer terug in Turijn. In zijn laatste contractjaar wordt de Braziliaanse aanvaller verhuurd aan jeugdliefde Grêmio.

Jeugdliefde beëindigt Europees avontuur van bekritiseerde Douglas Costa
© Pro Shots

De dertigjarige aanvaller belandde op zijn twaalfde in de jeugdopleiding bij de club uit Porto Alegre, waarna Shakhtar Donetsk hem in 2010 zijn Europese avontuur bezorgde. In Oekraïne deed hij het zo goed, dat Bayern München hem aantrok. Die club verhuurde hem in 2017/18 al aan Juventus, waarna Douglas Costa de definitieve overstap maakte naar Turijn, om dit seizoen vervolgens weer op huurbasis terug te keren bij Bayern.

Na de zomer zou hij aanvankelijk dus terugkeren bij De Oude Dame, maar zo ver komt het niet. De Italianen verhuren hem terug aan Grêmio, waarmee de cirkel rond is. Bij Bayern was Douglas Costa dit seizoen bepaald geen succesnummer, hij kreeg ook veel kritiek. Zo stelde clubicoon Lothar Matthäus: 'Bayern heeft een wel heel dunne selectie. Als ze ook maar een beetje met blessures te maken hebben, ontstaan er direct problemen. Iemand als Costa is geen Bayern-speler.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.