Ruziënd NAC-duo neemt Tadic en Dumfries op de hak

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Ruziënd NAC-duo neemt Tadic en Dumfries op de hak
© Pro Shots

Mounir El Allouchi en Mario Bilate kregen het tijdens NAC Breda - TOP Oss even met elkaar aan de stok nadat Bilate de bal niet aflegde op El Allouchi. Met een verklaring op social media verwees Bilate met een knipoog naar de ruzie tussen Dusan Tadic en Denzel Dumfries tijdens PSV - Ajax.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Timothy Fosu-Mensah heeft naar aanleiding van zijn kruisbandblessure  steun vanuit zijn oude club Manchester United gekregen. Club en ook Marcus Rashford staken de 23-jarige Nederlander een hart onder de riem.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• Dat Jesse Klaver graag in zijn eikeltjespyjama op de bank tv kijkt is bekend, maar blijkbaar heeft de GroenLinks-leider niet vaak voetbal op staan. Het feit dat Ronald Koeman al even niet meer de bondscoach van het Nederlands elftal is, is Klaver even ontgaan, zo bleek zondagavond tijdens het verkiezingsdebat op RTL.

'De VAR moet altijd maar een man zijn. Als het een vrouw zou zijn, dan zou het wat objectiever en zachter zijn.' 
• Olympique Lyon-baas Rudi Garcia deed na het 1-1 gelijkspel van zijn ploeg tegen Olympique Marseille een suggestie voor de aankomende sollicitatieronde bij de Franse voetbalbond. 

© Pro Shots

• Na afloop van PSV - Ajax ging het zondag voornamelijk over de ruzie tussen Dusan Tadic en Denzel Dumfries. Pierre van Hooijdonk begrijpt niet waar laatstgenoemde zich zo druk over maakte. 'Je bent profvoetballer, speelt voor tachtigduizend man, wordt voor rotte vis uitgemaakt. Dan raak je van de kook omdat er iets over je moeder wordt gezegd? Mijn moeder hebben ze ook van alles genoemd', aldus de verbaasde oud-spits aan tafel bij Studio Voetbal.

© Pro Shots

Willem van Hanegem toont in zijn column in het Algemeen Dagblad wat meer begrip voor de woedende reactie van Dumfries. 'Uit de interviews na afloop begreep ik dat hij iets had gezegd over de moeder van Dumfries. Dat vind ik Ajax-onwaardig en dat meen ik echt. Doe gewoon normaal', stelt De Kromme. 'Zou er iemand bij Ajax zijn die vandaag zegt: Tadic, ophouden nou met die kinderachtige gekkigheid. We zijn geen eersteklasser of een kleuterklas. Dumfries vertelde na afloop rustig dat de penalty bij de 1-1 terecht was. Maar Tadic moet wel zijn fatsoen bewaren, vond hij. En hij had gelijk.'

Johan Cruijff is in Spanje onlosmakelijk verbonden aan Barcelona, maar speelde begin jaren tachtig ook nog voor een andere club in het Zuid-Europese land. Op 33-jarige leeftijd ging de Nederlander in op een aanbieding van Levante, dat destijds in de Segunda División actief was. Vandaag veertig jaar geleden maakte Cruijff zijn debuut voor de tweede club uit Valencia. De Spaanse media staan daar uitgebreid bij stil. 

• 1 maart is ook de geboortedag van Sanharib Malki. De Syriër was tussen 2011 en 2013 een sensatie bij Roda JC Kerkrade en maakte eerst 25 en vervolgens 17 goals in de Eredivisie. Malki viert vandaag zijn 37ste verjaardag. Van harte, Sanharib! Andere jarigen uit de voetballerij zijn Carlos Vela (32), Aron Winter (54), André Karnebeek (50), Josh McEachran (28), Paul Le Guen (57), Carlos Queiroz (68) en Wessel Dammers (26).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.