Jeremy Helmer, weer een talent uit eigen school bij AZ

Reacties

Na elke speelronde kiest VI op basis van de gegeven beoordelingen de Speler van de Week in de Jupiler League. Deze week is dat Jeremy Helmer van Jong AZ.

Jeremy Helmer, weer een talent uit eigen school bij AZ

'Die was erg goed ja, terechte beloning.' Jong AZ-coach Martin Haar is duidelijk als hij hoort dat Jeremy Helmer is uitgeroepen tot Jupiler League-speler van de week. De aanvaller nam de Alkmaarse beloften bij de hand tegen RKC Waalwijk en is een belangrijke speler in de wittebroodsweken van Jong AZ in de Jupiler League.

De stap van de Tweede Divisie naar de Jupiler League kwam als geroepen voor Helmer. Vorig seizoen debuteerde hij al in de uitwedstrijd tegen Willem II in AZ 1, maar voor een vaste stek in de Alkmaarse eerste keus is het nog te vroeg. 'Jeremy is typisch een speler die toe was aan een niveautje hoger', beweert Haar. 'Hij komt van ver, daarmee bedoel ik dat-ie zich als jeugdspeler geleidelijk heeft ontwikkeld. Het laatste stapje, het fysieke aspect, moet hij nu maken. Daar heeft-ie tegenstand voor nodig zoals je die in de Jupiler League krijgt.'

Helmer viel vorig seizoen in de Tweede Divisie al regelmatig op bij Jong AZ. Dat hij aan mocht sluiten bij de eerste selectie maakte hem zelfs wat ongeduldig, zo gaf hij eerlijk toe. 'Hij moet geduld hebben', weet Haar. 'Dit is er weer eentje uit de AZ-opleiding die er heus gaat komen. Ik sluit niet uit dat hij tijdens dit seizoen al de stap gaat maken. En zo hebben we er nog een paar lopen.'

Helmer is twintig en verruilde SV Diemen als D-pupil voor de jeugd van AZ. Dat hij een toekomstig Eredivisie-speler is, is wel duidelijk. Zijn handelingssnelheid, zijn techniek, zijn aangeboren scoringsdrift, zijn gevoel voor het vinden van een ploeggenoot: het zijn allemaal kenmerken van een speler die in de Jupiler League onder zijn niveau speelt.

In de eerste speelronde van de Jupiler League werd Arnaut Groeneveld van NEC verkozen tot Speler van de Week. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.