'Japanse Messi' uitgefloten in Camp Nou: 'Ik heb dit verdiend'

Reacties

Lionel Messi en 'de Japanse Messi' stonden zaterdag in Camp Nou tegenover elkaar. Waar de Ballon d'Or-winnaar uitblonk en een hattrick maakte, daar werd Takefusa Kubo uitgefloten door de Barcelona-aanhang. De huurling van Real Madrid maakt zich er niet al te druk over.

'Japanse Messi' uitgefloten in Camp Nou: 'Ik heb dit verdiend'
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
5 - 2
Real Mallorca
Real Mallorca

De achttienjarige Kubo viel op jonge leeftijd op tijdens een talentendag in Japan en werd in 2011 opgenomen in de jeugdopleiding van Barcelona. Daar speelde de aanvaller vier jaar en niet geheel zonder succes. In de Onder-11 van Barça scoorde Kubo bijvoorbeeld 74 keer in 30 duels. Hij verdiende de bijnaam 'de Japanse Messi'.

De supporters van Barcelona keken reikhalzend uit naar de entree van Kubo in het eerste elftal. Daar zou het echter nooit van komen. In 2015 moest de dribbelaar plotseling terug naar Japan, aangezien Barcelona een straf had gekregen van de FIFA, wegens het overtreden van de regels bij het vastleggen van jeugdspelers. Kubo kwam terecht bij FC Tokyo en dartelde daar vrolijk verder.

Transfer naar Real Madrid
Afgelopen zomer wilde Barcelona hem graag terughalen. Kubo koos echter voor een ander pad en tekende een vijfjarig contract bij Real Madrid, dat de Japanner ondanks een veelbelovende voorbereiding (Kubo werd met heerlijke filmpjes op de trainingen een hit op YouTube) direct verhuurde aan Real Mallorca. Met die club nam Kubo het zaterdag op tegen Barcelona. En zo kon de aanvaller dus alsnog zijn kunsten vertonen in het Camp Nou.

Het werd geen gelukkige avond voor de jonge Kubo. De dribbelaar kon het verschil niet maken, zag de échte Messi drie keer scoren en werd uitgefloten door de supporters van Barcelona. Zij nemen het Kubo kwalijk dat de aanvaller in de zomer koos voor een transfer naar Real, in plaats van een terugkeer naar de club die hem als jong jongetje een eerste kans had gegeven.

© Pro Shots

Na afloop van de 5-2 nederlaag haalde Kubo zijn schouders op. 'Het is de beslissing van de fans om mij uit te fluiten', zei de aanvaller. 'Ik nam een beslissing en ze hebben het recht om me uit te fluiten. Ik heb dit verdiend. Maar ik moet ook zeggen dat er fans waren die voor me klapten, wat me veel moed gaf. Of het gefluit me pijn deed? Nee, ik wil juist dat ze me zien als een rivaal, en niet als een achttienjarige jongen die een beetje leuk kan voetballen.'

De wedstrijd in Camp Nou was de dertiende competitiewedstrijd van Mallorca waarin Kubo meespeelde. Hij was tegen Barcelona voor de zevende keer basisspeler en scoorde tot dusver alleen nog tegen Villarreal. Mallorca is een laagvlieger in La Liga en speelt volgende week de kelderkraker tegen Celta de Vigo. Barcelona staat juist bovenaan in de competitie en neemt het in de volgende speelronde op tegen Real Sociedad. Een paar dagen daarna, op woensdag 18 december, komt Real Madrid op bezoek bij de kampioen.

LaLiga

Stand LaLiga 2019/2020

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
15
Real Betis Sevilla
38
10
11
17
48-60
-12
41
16
Alavés
38
10
9
19
34-59
-25
39
17
Celta de Vigo
38
7
16
15
37-49
-12
37
18
Leganés
38
8
12
18
30-51
-21
36
19
Real Mallorca
38
9
6
23
40-65
-25
33
20
Espanyol
38
5
10
23
27-58
-31
25
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.