Japans supertalent verlaat Barcelona

Reacties

Takefusa Kubo geeft de voorkeur aan zijn vaderland en verlaat de jeugdopleiding van Barcelona. De dertienjarige Japanner gaat aan de slag bij FC Tokyo.

Japans supertalent verlaat Barcelona

Kubo (foto uit augustus 2013) was een van de jeugdspelers die belemmerd werd door de straf voor de Spaanse club vanwege het schenden van de transferregels tussen 2009 en 2013. Waar de Nederlander Bobby Adekanye koos voor een tijdelijk verblijf bij PSV, verlaat Kubo de Spaanse topclub definitief.

Barcelona mag tot januari 2016 niemand aantrekken en de jeugdspelers vanuit Europa die in een eerder stadium niet volgens de regels zijn binnengehaald mogen geen officiële wedstrijden spelen tot hun zestiende. De spelers buiten de EU mogen pas in actie komen wanneer ze achttien jaar zijn. Voor de familie Kubo aanleiding om terug te keren naar Japan, terwijl volgens The Japan Times ook Manchester City en Arsenal op de loer lagen voor de Lionel Messi van Japan.

De voorzitter van FC Tokyo is in ieder geval dolgelukkig met de komst van het grote talent. 'We hopen dat hij in de toekomst een speler kan worden die het nationale team of het Olympische team op sleeptouw kan nemen', aldus Naoki Ogana.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.