Janssen verslaat Babel en Lens in ontspoorde stadsderby

Fenerbahçe heeft in eigen huis een belangrijke overwinning geboekt op Besiktas: 2-1. Twee Nederlanders scoorden tijdens de verhitte stadsderby, maar alleen Vincent Janssen ging juichend van het veld.

Janssen (Fenerbahçe) en Ryan Babel (Besiktas) hadden een basisplaats en eerstgenoemde speelde een belangrijke rol bij de openingstreffer halverwege de eerste helft. Een overtreding van Gary Medel op de door Tottenham Hotspur verhuurde spits resulteerde in een strafschop, die door Giuliano werd binnengeschoten. Het was het enige doelpunt in een rommelige eerste helft, waarin het spel veel stil lag.

Kort voor rust kregen beide clubs een rode kaart: na een overtreding op Mehmet Ekici kreeg Ricardo Quaresma in de 43ste minuut zijn tweede gele kaart en drie minuten later haalde Neto de doorgebroken Cenk Tosun neer. Met tien tegen tien viel er ook na rust weinig te genieten. Het venijn zat in de staart met twee doelpunten in de laatste vijf minuten en opnieuw twee rode kaarten. Beide goals waren van Nederlandse makelij.

Janssen benutte in de 85ste minuut een strafschop, die was toegekend na hands van Atiba Hutchinson. De ex-PSV'er kreeg daarvoor zijn tweede gele kaart, waardoor Besiktas met negen man verder moest. Met een man minder kwamen de bezoekers echter nog terug in de wedstrijd. Babel kopte binnen, maar daar bleef het bij. Qua doelpunten dan, want kort na de 2-1 kreeg invaller Ismail Koybasi direct rood en eindigde dus ook Fenerbahçe met negen man. Na de wedstrijd kreeg ook de in Zaandam geboren Oguzhan Özyakup van Besiktas nog de rode kaart wegens protesteren.

Door de overwinning heeft Fenerbahçe nu elf punten uit zes duels, waarmee het derde staat. Besiktas - waar Jeremain Lens een kwartier voor tijd als invaller zijn opwachting maakte - bezet met twee punten voorsprong de tweede plaats. Galatasaray heeft ook dertien punten, maar de koploper heeft nog een wedstrijd tegoed.

'Vincent Janssen heeft optimisme teruggebracht bij Fenerbahçe'
{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}