Janssen maakt opnieuw indruk in Oranje: 'Daar speelt hij echt een belangrijke rol'

Reacties

België kent inmiddels de kracht van Vincent Janssen van diens wedstrijden in dienst van Antwerp FC. De spits toonde ook in Oranje zijn kwaliteiten op weg naar de clash met het land van zijn broodheer.

Janssen maakt opnieuw indruk in Oranje: 'Daar speelt hij echt een belangrijke rol'
© Pro Shots
Polen
Polen
0 - 2
Nederland
Nederland

Janssen kwam donderdag binnen de lijnen als vervanger van de geblesseerde Memphis Depay, die volgens Louis van Gaal waarschijnlijk zondag verstek zal moeten gaan in de wedstrijd tegen België. Het biedt een kans voor Janssen om zich als international tegen het land van zijn broodheer te laten zien.

De eerste wedstrijd in de Nations League tegen België was immers aan hem voorbij gegaan. Verrast door de uitnodiging voor Oranje was hij er door zijn huwelijk niet bij toen De Rode Duivels op eigen veld met 1-4 ten onder gingen in de Derby der Lage Landen.

Zondag is Janssen wel beschikbaar voor Van Gaal. Het optreden tegen Polen was een sollicitatie naar een basisplaats. De NOS-analisten Van Hooijdonk en Van der Vaart waren in ieder geval te spreken over de invalbeurt van Janssen. De assist voor de 0-2 van Steven Bergwijn was in hun ogen een goed voorbeeld van hoe de spits van Antwerp FC een rol van betekenis kan spelen.

'Janssen was alleen maar bezig met lijf-aan-lijfgevecht', zei Van Hooijdonk. 'Hij won bijna alle duels. Bij die tweede goal legt hij de bal panklaar voor een rechtspoot, daar speelt hij echt een belangrijke rol.'

Van der Vaart roemt het fysieke werk van Janssen. 'Ik mis zo'n spits als Janssen wel tegenwoordig. Hij is voordat hij de bal ontvangt al bezig met het afhouden van de verdediger. Zo van, ik heb je vast en ik laat je niet meer los. Brian Brobbey kan dat ook heel goed, Janssen is een sterke gozer.'

Nederland
Nederland
1 - 0
België
België
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.