Jansen voorspelt 'best een aardige kluif' en wijst nieuwe AZ-captain aan

Reacties

Bruno Martins Indi is de nieuwe aanvoerder van AZ. Dat heeft Pascal Jansen woensdag bekendgemaakt, tijdens zijn vooruitblik op de eerste officiële wedstrijd van het seizoen. Donderdag neemt AZ het in de tweede voorronde van de Conference League op tegen Tuzla City.

Jansen voorspelt 'best een aardige kluif' en wijst nieuwe AZ-captain aan
© Pro Shots
AZ
AZ
1 - 0
Tuzla City
Tuzla City

Martins Indi zal tegen de Bosniërs de aanvoerdersband om zijn arm dragen. De verdediger was in het afgelopen seizoen al de reserve-captain en is na het vertrek van Owen Wijndal naar Ajax door Jansen aangewezen als de nieuwe leider van het team. 'Bruno is een teamspeler bij uitstek, heeft een goed karakter, de nodige ervaring en is een verlengstuk in het veld van de staf', legde Jansen zijn keuze uit.

Vervolgens ging het over de wedstrijd tegen Tuzla City van donderdag, waarin Jansen nog niet kan beschikken over de geblesseerden Jesper Karlsson en Yukinari Sugawara. Hobie Verhulst zal op doel staan tegen de ploeg die dit seizoen debuteert in Europa en in de eerste voorronde Tre Penne uit San Marino uitschakelde.

Jansen heeft de tegenstander bestudeerd. 'Er staat ons best een aardige kluif te wachten', voorspelde de oefenmeester. 'Het zijn overlevers, vechters. Stevige muiters ook, met een gemiddelde lengte van 1.85 tot 1.90 meter.' De verwachting is dat AZ fysiek gezien dan ook aan de bak moet.

Voetballend gezien is AZ normaal gesproken beter. Martins Indi weet dat de Alkmaarders favoriet zijn. 'Tot de loting had ik nog nooit van Tuzla City gehoord', gaf hij toe. 'Ik heb weleens gezegd dat toptegenstanders het beste in jezelf naar boven halen, maar als je mindset goed is, haal je de juiste motivatie altijd in jezelf naar boven: ongeacht wie de tegenstander is. Wij nemen Tuzla City heel serieus.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.